Maak jewebsite 2x zo snel met PHP7

24 november (2016)

PHP is uitgeroeid tot s’werelds meest gebruikte scripttaal. Grote CMS-systemen zoals Magento, WordPress, Joomla en Drupal werken met PHP en de condering is daarom niet meer weg te denken uit de hedendaagse webontwikkeling.

Afgelopen jaar is PHP 7 gelanceerd als opvolger van PHP 5. De kritische lezer vraagt zich nu af wat er met PHP 6 is gebeurd. PHP 6 was een experimenteel project wat nooit daadwerkelijk de productiefase heeft gehaald. Om verwarring te voorkomen heeft men besloten om qua telling in de pas te blijven en de nieuwe release PHP 7 te noemen. De belangrijkste voordelen van de nieuwe release zijn een verbeterde snelheid en gereduceerd geheugen verbruik.

racen2Verbeterde snelheid

PHP 7 zorgt voor een nog snellere website of webshop. De winst wordt behaald dankzij de nieuwe PHP Next Generation engine. Hierdoor kunnen requests veel sneller verwerkt worden. Verschillende benchmarks hebben al aangetoond dat sommige websites zelfs twee tot drie keer sneller zijn geworden.

Gereduceerd geheugen gebruik

In het verlengde van de snelheidswinst die met PHP 7 behaald wordt ligt een reductie in het geheugen verbruik. De basiscode van PHP 7 is geherstructureerd en gebruikt hierdoor de helft minder geheugen bij het uitvoeren van scripts. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat een website of webshop meer bezoekers aan kan.

PHP 7 voor Magento

Maak je voor jouw webshop gebruik van Magento 1? Dan kun je, vooral in de nieuwere versies van Magento 1, relatief eenvoudig overstappen. Als je gebruik maakt van Magento 2 wordt PHP 7 standaard ondersteund.

PHP 7 voor WordPress, Drupal en Joomla!

Voor WordPress, Drupal en Joomla! is de overstap naar PHP 7 gemakkelijk uit te voeren. Het is dan echter wel belangrijk dat je alles goed test in een semi-live omgeving. Sommige scripts en functies uit eerdere PHP-releases zijn bijvoorbeeld geschrapt uit PHP 7. Als je test in een semi-live omgeving merken je bezoekers nog niets van de omzetting.

Meer informatie?

De voordelen van PHP 7 zijn enorm. Zo is niet alleen de snelheid aanzienlijk verhoogt maar ook het geheugen gebruik gereduceerd. Voor je overstapt op PHP 7 is het echter wel belangrijk om alles goed door te testen. Heb je een vraag over PHP 7 of wil je jouw website of webshop omzetten? Neem dan contact met ons op of bel naar 023 554 67 88. Wij helpen je graag verder!

Geschreven door Lizet Beks