Content Delivery Network

Fast Global Network

Een CDN (Content Delivery Network) is een netwerk van servers die geografisch verspreid zijn over het internet in verschillende datacenters. Dit is bij uitstek geschikt voor websites met veel statische content (afbeeldingen, video’s, CSS en Javascript files etc…). Statische content is content die niet (of weinig) verandert. Bij een eerste bezoek of gebruik wordt de content vanaf de server gehaald. Terugkerende bezoekers of gebruikers krijgen de content te zien vanuit het dichtstbijzijnde PoP (Point of Presence) van de CDN. Op de PoP’s wordt de statische content gecached. Doordat de content in de cache is opgeslagen, laadt deze razendsnel.

Een CDN zorgt ervoor dat websitebezoekers wereldwijd razendsnel en zonder vertraging de statische content van je website zien.

 

Ons wereldwijde CDN netwerk

Overzicht van alle PoP's

Er zijn meerdere hostingoplossingen die de snelheid bevorderen, maar een CDN is een goede keuze voor websites met veel statische content en internationale bezoekers. Heb je vragen of advies nodig? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De voordelen van CDN

Beschikbaarheid
Snellere routes
Lagere belasting
Verbeterde Google ranking

Google Ranking

Een CDN zorgt ervoor dat de snelheid van je website aanzienlijk toeneemt. Dit is fijn voor je bezoekers, maar ook goed voor je Google ranking. Google plaatst de snelste websites hoger in de zoekresultaten, dus zeker in een markt met veel concurrentie is een snelle website een must.