De voordelen van een .nl domeinnaam!

16 mei (2022)

Sidn deed onlangs onderzoek in samenwerking met Gfk naar de positie van .nl ten opzichte van andere extensies. Want online zakendoen is steeds belangrijker geworden voor zowel startende ondernemers als ervaren ondernemers. Maar welke invloed heeft een .nl-domeinnaam nu eigenlijk op je vindbaarheid en wat zijn de voordelen van .nl?

  • Online beter vindbaar en meer kliks met .nl domeinnaam.
    Inmiddels zijn er meer dan 6,2 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd en jaarlijks komen daar zo’n 750.000 nieuwe registraties bij. Domeinnamen die eindigen op .nl worden sneller getoond omdat .nl de meest gewilde extensie van Nederland is. Hierdoor ben je als ondernemer online zichtbaarder en genereer je meer kliks naar je website.
  • Veilig en betrouwbaar.
    De .nl extensie wordt door veel internetgebruikers als betrouwbaar beschouwd en gezien als ‘veilig’, ‘vindbaar’ en ‘dichtbij’ (SIDN/GfK, 2022). Het .nl-domein is een van de veiligste domeinen ter wereld door samenwerking van registrars, internetproviders en SIDN binnen het thema veilig internet, minder cybercriminaliteit, bescherming tegen phishing en reputatieschade (bij organisaties), bestrijding van nepwebwinkels en malware.
  • Voorkeur online aankopen via .nl-website.
    74% van de internetgebruikers geeft de voorkeur aan hun online aankopen doen via een .nl-website. Tevens geeft 76% de voorkeur aan het doen van een online betaling via een .nl-website. Ook grotere investeringen worden liefst gedaan via .nl-websites.  (SIDN/GfK, 2022).

We adviseren je graag vrijblijvend! 

Welke domeinnaam voor jouw bedrijf het meest geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren. Bevind jouw doelgroep zich in Nederland, dan is een .nl domein aan te raden. Heb je een internationale doelgroep, dan kan een .com je naast een .nl domein voordelen opleveren. Wij adviseren je graag over de beste keuze voor jou en helpen je met de registratie van je domeinnaam en/of domeinnamen. Tevens bieden we diverse hosting mogelijkheden om je website en/of webshop veilig en duurzaam te hosten. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend gesprek.

Geschreven door Lizet Beks