Bereid je voor op deze twee belangrijke online trends in 2023!

11 april (2023)

De twee opvallende online trends in 2023 waarop jij je goed voor kan bereiden:

  • Dit jaar voorspelt men een online omzet groei van 5 tot 10%,
  • Bijna 80% van de Nederlanders shopt wekelijks online.

De omzetgroei komt o.a. door de aanhoudende inflatie, zo geeft ING aan. Ook ziet men dat pure webshops steeds meer omzet genereren en fysieke winkels lijden onder een toenemende druk op levensvatbaarheid. De bank verwacht een verdere verschuiving naar meer online shoppers.

Nog een paar good to knows: In Europa zijn Nederlanders de meest frequente online shoppers. Waarbij kleding het meest populaire product is. Een derde van deze online omzet komt via social media en de mobiel wordt een steeds meer gebruikte manier om online te shoppen. Te hoge verzendkosten zijn de meest voorkomende reden waarom Nederlanders hun winkelwagentje vroegtijdig verlaten en niet afrekenen.

Bereid je voor!

Heb jij een webshop en ben jij voorbereid op deze online ontwikkelingen? Wij als betrouwbare all-round hosting- en marketingpartner helpen je! Om een start te maken, hieronder een paar tips:

  • Zorg voor een goede en passende hosting zodat jouw webshop altijd online is, up-to-date én bereikbaar zodat er veel mensen in één keer online kunnen shoppen op jouw webshop.
  • Heb je een app waarmee mensen eenvoudig via mobiel op jouw webshop hun bestelling kunnen plaatsen?
  • Hoe is je online zichtbaarheid: vinden potentiële klanten je webshop gemakkelijk? Maak je gebruik van social media kanalen en een e-mail nieuwsbrief?

Hulp nodig? Neem contact op!

Gelukkig hoef je niet alles zelf te bedenken! Wij adviseren je graag over bijvoorbeeld een passend hostingpakket, de ontwikkeling van een app en je online zichtbaarheid m.b.v. online marketing. Neem (vrijblijvend) contact met ons op, dan plannen snel een afspraak in.

Geschreven door Lizet Beks