Magento hosting

Heeft u een Magento webshop? E-commerce software als Magento bevat vele features die de performance van uw webshop verbeteren, maar wel veel vragen van uw hostingplatform. Tijdens piekuren, waarin uw webshop veel bezoekers heeft, wilt u dat uw webshop optimaal blijft presteren. Elke hapering of downtime heeft invloed op uw omzet.

Netaffairs biedt standaard Magento hosting pakketten aan, maar kan u ook van een op maat advies voorzien indien u bijvoorbeeld een geclusterde oplossing nodig heeft voor optimale schaalbaarheid tijdens acties. Uiteraard zijn alle gangbare caching methodieken (Memcache, Redis & Varnish) mogelijk.

hosting-magento-pakket

Zeer betrouwbaar

Ons platform is zeer betrouwbaar. Continu monitoren wij ons gehele platform via actieve monitoring.

Supersnel

Een snelle webshop is meer omzet. Bezoekers (en Google) waarderen dat. Ons platform is supersnel.

24/7 monitoring

Wij houden uw webshop 24/7 in de gaten. Actieve monitoring signaleert direct eventuele verstoringen.

Advies op maat

Wij geven u graag advies op maat over de best passende Magento hosting voor uw webwinkel.

Hoe snel is uw Magento webshop?

Aanvullende informatie:

Wat is Managed hosting?

Het Magento hostingplatform wordt continu gemonitord. Dit noemen we ‘managed hosting’. We monitoren en onderhouden niet alleen het fysieke hosting gedeelte, zoals het netwerk en de hardware, maar ook de server LAMP stack (software als Linux, Apache, MySQL en PHP). Door deze software regelmatig te updaten, presteert het hostingplatform optimaal en kunnen we een uptime garantie geven van 99,5%.

Versnellingstechnieken

Het Magento hostingplatform is geoptimaliseerd om de meest zware applicaties snel en effectief te laten draaien. Op het platform staan versnellingstechnieken centraal. Denk hierbij aan Redis cache, Memcache, Alternative PHP Cache, RAMdisk, Full Page cache en een aantal slimme ‘tweaks’ aan de MySQL databaseclusters. Grote Magento webshops hebben een Dedicated server nodig. Zowel hardware als software worden hierbij op maat ingericht.

Hoe wordt de laadtijd van uw Magento webshop bepaald?

Er zijn meerdere factoren die de snelheid van uw Magento webshop beïnvloeden, waaronder:

 • Grootte van de producten- en klantendatabase
 • Hoeveelheid Magento extensies
 • Externe koppelingen met bijv. boekhoud- en/of voorraadsystemen
 • (te) grote afbeeldingen
 • Aantal bezoekers op de website
 • Instellingen van het hostingplatform (hostingpakket)
 • Internetprovider van de bezoeker

Hoe snel is uw Magento webshop?

Er zijn diverse tools waarmee u de laadtijd van uw webshop kunt meten. Eén van de eenvoudigste tools is Google Analytics. U kunt ook uw webbouwer vragen om dit voor u te onderzoeken.

Magento RAM disk

Voor een zeer snelle Magento backend sluit u de extra module RAM Risk af bij uw Magento hostingpakket. Wij zetten het Magento beheer gedeelte van uw Magento webshop in het RAM geheugen van de server. Hierdoor wordt uw backend net zo snel (of sneller) dan de front-end. RAM Disk is het allernieuwste en allersnelste wat er bestaat voor caching. Zelfs sneller dan gebruik maken van SSD schijven in een server.

Wat is RAM Disk?

Een RAM Disk is een virtuele opslag plek op het werkgeheugen van de server. De RAM Disk zorgt ervoor dat cruciale delen van uw applicatie volledig in het werkgeheugen van de server worden geladen. Dit geheugen is zo snel, dat u geen last meer heeft van lange laadtijd binnen uw Magento beheer.

RAM Disk is een soort verbeterde versie van een Solid State Drive (SSD). Het nadeel van SSD’s is dat deze moeite hebben met het continu schrijven van gegevens naar het geheugen. De geheugencellen zijn hier gevoelig voor en gaan geregeld stuk. Het werkgeheugen van een server is een stuk robuuster. Daarnaast zit het werkgeheugen van een server een stuk dichter bij de kern van het geheel dan een SSD.

U kunt Magento RAM disk additioneel afnemen bij uw Magento hosting pakket.

Monitoring +

Mocht er een programmeer fout zijn of uw website door een andere reden niet goed functioneren of langzaam zijn, dan wilt u dit niet vernemen van uw klanten, maar actief signaleren. Dit wordt niet door de standaard monitoring in de gaten gehouden. Hiervoor bieden wij het Monitoring+ pakket aan.

Met Monitoring+ houden we uw website op bepaalde onderdelen in de gaten. Wij houden bijvoorbeeld de responstijd, of de webshop ‘up’ is in de gaten en of er andere storingen zijn. Zodra er zich een incident voordoet wordt ons technisch team actief op de hoogte gesteld en zal, indien noodzakelijk met u erover communiceren binnen kantooruren.

Monitoring + kunt u additioneel bij uw Magento hosting pakket afnemen.

Gratis uitproberen

Wilt u de snelheid van ons platform ervaren? U kunt een Magento hosting trial pakket afsluiten. De Magento trial is gratis en vrijblijvend gedurende een periode van vier weken. Zo komt u er snel achter of de service en snelheid van ons geoptimaliseerde hosting platform u bevalt.

Voordelen Magento Trial hostingpakket:

 • 4 weken Gratis
 • snel opstarten
 • geen verplichtingen
 • eenvoudig upgraden naar Magento hostingpakket

Magento Trial aanvragen

Vraag geheel vrijblijvend een gratis Magento Trial aan via het contactformulier.

Magento Trial upgraden

U kunt uw Magento Trial hostingpakket upgraden naar een passend Magento hostingpakket. Welk pakket u kiest is onder andere afhankelijk van de benodigde schijfruimte en de snelheid van het dataverkeer. Voor het upgraden van uw Trial pakket of advies over het juiste Magento hostingpakket, neemt u contact op met de helpdesk.

Vragen? Neem contact op

Voor meer informatie over Magento hosting kunt u vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier of bel met een van onze accountmanagers.

 • Richard Groen
  Richard Groen 023 - 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht