Registreer nu uw .store domeinnaam

04 juli (2016)

De .store domeinextensie is beschikbaar. Eerder konden alleen houders van geregistreerde merknamen hun domeinnaam registeren onder de .store extensie, maar vanaf nu is de extensie voor iedereen beschikbaar. De extensie is voor webshophouders een interessante toevoeging. Dit geeft namelijk extra duidelijkheid over het onderwerp van de webshop.

De fasen van livegang

De livegang van een nieuwe domeinnaam bestaat over het algemeen uit drie fasen:

  1. Sunrise: geregistreerde houders van een merknaam kunnen in deze fase aanspraak maken op een domeinnaam. De fase begon op 6 april 2016. Voordat merkhouders aanspraak mogen maken op de .store extensie moeten zij erkend zijn door een speciale instantie, het Trademark Clearinghouse (TMCH).
  2. Landrush: Als een domeinnaam niet geclaimd is tijdens de Sunrise fase, kunnen deze geregistreerd worden in de Landrush fase. Hiervoor gelden premium tarieven; hoe dichter bij de lancering, hoe voordeliger de registratie wordt maar ook hoe groter het risico dat de domeinnaam niet meer beschikbaar is.
  3. General Availability of GoLive: Domeinnamen die na de eerste twee fasen nog beschikbaar zijn, kunnen door iedereen worden geclaimd. De kosten van de registratie verschillen per extensie.

Release datum .shop extensie

Door veel partijen werd reikhalzend uitgekeken naar de release van de .store extensie omdat deze momenteel het dichtst in de buurt komt bij de .shop extensie. Van de .shop extensie is tot op heden echter nog geen release datum bekend.

Meer informatie

Heeft u vragen over de .store extensie of ander diensten van Netaffairs? Neem dan contact op met Richard Groen.

Geschreven door Lizet Beks