Cloud betrouwbaarder geacht dan eigen infrastructuur

25 november (2014)

Steeds vaker komt naar voren dat gestandaardiseerde infrastructuurdiensten betrouwbaarder worden geacht dan eigen IT-voorzieningen. Binnen Netaffairs kun je dan denken aan diensten als Owncloud en Managed Hosting (VPS). Wat maakt dat deze clouddiensten zoveel betrouwbaarder zijn? Lees verder om daarachter te komen.

Uit een eigen internationaal onderzoek van provider Jitscale is gebleken dat gestandaardiseerde diensten betrouwbaarder zouden zijn dan een eigen platform. Zij ondervroegen 450 Europese en Amerikaanse CIO’s en IT-verantwoordelijken over hun plannen met clouddiensten.

De ondervraagde managers zien de afhankelijkheid van online dienstverlening toenemen. Dat stelt hogere eisen aan de IT-omgeving. Een derde van de ondervraagde IT-managers geeft aan dat hun bedrijfskritische infrastructuur inmiddels in de cloud draait. Bedrijven die het beheer van hun platform volledig uitbesteden (17 procent), blijken het minst geconfronteerd te worden met downtime. De helft van deze bedrijven geeft aan afgelopen jaar minder dan vijf keer te maken te hebben gehad met downtime. De kosten voor downtime blijken in een meerderheid van de gevallen minimaal 1000 euro per tien minuten te zijn en dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Standaard streven wij naar 99,5% uptime van onze hostingdiensten maar in 2013 hebben wij maar liefst een uptime van 99,95% weten te behalen. Hier doen wij dan ook iedere dag 24/7 ons best voor en we zijn erg blij dat we u als klant hiervan kunnen laten profiteren.

In eigen beheer

De cloud speelt inmiddels een belangrijke rol bij het hosten van bedrijfskritische applicaties. 33 procent van de bedrijven geeft aan dat hun infrastructuur in de cloud draait. 41 procent vertrouwt op een hybride-platform. Bij slechts een kwart van de bedrijven draait de infrastructuur nog op een geheel fysieke infrastructuur. De online performance en betrouwbaarheid van de bedrijfskritische platformen is ook sterk afhankelijk van de manier waarop deze platformen worden beheerd. De bedrijven die aangeven hun platform in-house te beheren (40 procent) vormen tevens de groep die de meeste downtime ervaren heeft in het afgelopen jaar. Bij driekwart van die bedrijven werd het online platform meer dan zes keer getroffen door een storing. Bedrijven die hun platform uitbesteden, kregen het minst te maken met uitval. 51 procent van deze bedrijven had minder dan vijf keer te maken met downtime. Bedrijven in de retail die beschikken over een fysieke infrastructuur, hebben het meest te maken met downtime.

Netaffairs biedt op het gebied van cloud/online platformen meerdere diensten aan zoals:

Deze diensten worden gemanaged door onze experts, zijn beter beveiligd, up to date en daardoor betrouwbaarder dan een eigen infrastructuur.

Het hele artikel is te lezen bij IT executive ›

Geschreven door Lizet Beks