Terugblik op webinar: SharePoint voor onderweg

 In Cloud

Heeft u er ooit bij stilgestaan welke risico’s uw bedrijf loopt door gebruik te maken van publieke cloud oplossingen? Gebruikers willen eenvoudig toegang tot data, bestanden en systemen op elke plek waar mogelijk. Zij gebruiken publieke cloud diensten om bedrijfsdata met elkaar, leveranciers en klanten te delen. Velen zijn zich echter niet bewust van de risico’s. Netaffairs heeft vorige maand dan ook in samenwerking met ownCloud een webinar georganiseerd over de integratiemogelijkheden van ownCloud en SharePoint. Was u hier niet bij aanwezig of was u dat wel en wilt u het graag nalezen? Download dan de presentatie van de webinar.

Download webinar ownCloud en Sharepoint:

thumb-download-webinar-owncloud-sharepoint

De risico’s van (gratis) public clouddiensten

ownCloud-en-SharePointIn dit webinar heeft Richard Groen, als ownCloud consultant,  inzicht gegeven in de risico’s van het gebruik van public clouddiensten zoals Dropbox, Google Drive en WeTransfer. De focus lag met name  op de vragen die de deelnemers van de webinar zichzelf stelden over het gebruik van deze services gericht op veiligheid en beheersbaarheid. Tijdens dit webinar deelden wij niet alleen kennis over de risico’s van de public cloud, maar boden wij ook het betrouwbaarste alternatief voor Dropbox, OneDrive en Google Drive voor zakelijk gebruik.

ownCloud SharePoint integratie

Aansluitend aan deze presentatie maakten wij zichtbaar wat ownCloud voor organisaties kan betekenen, zoals de mogelijkheden tot diverse integraties met lokale systemen als Sharepoint. De Sharepoint plug-in applicatie van ownCloud voorziet in een mechanisme waarbij ownCloud gebruikers verbinding maken met hun eigen Sharepoint bibliotheken. Aan het einde van de presentatie heeft ownCloud’s Sales Engineer Matthias Schmid een demo gegeven, waarbij de SharePoint integratiemogelijkheden ook daadwerkelijk werden getoond.

U kunt voor meer informatie onze pagina raadplegen over de integratiemogelijkheden van ownCloud en SharePoint.

Richard Groen
Richard werkt al 17 jaar in de online media. Begonnen in 1998 als projectmanager en technisch online consultant en nu eindverantwoordelijk voor Netaffairs. Als specialist in “cloud storage” adviseert Richard organisaties over het gebruik van Private Cloud oplossing ownCloud.
Recent Posts