Voor welke hostingpartij kies jij?

12 november (2020)

Ben jij op zoek naar een hostingpartij om je domeinnaam te registreren of je website / webshop te hosten? Of ben je niet 100% tevreden over je huidige hostingpartij waar je dit nu ondergebracht hebt? Hoe kies je nu dé hostingpartij die het beste bij jou en jouw wensen past?

Hieronder een aantal punten om rekening mee te houden waardoor je de keuze gemakkelijker kan maken:

Wat is het doel van je website of webshop?

Is je website jouw online etalage waarmee je jezelf en je bedrijf presenteert, waarop bijvoorbeeld alle contactgegevens en verdere informatie te vinden zijn? Of heb je een webshop waar veel verkeer naartoe komt? Een belangrijk punt is de belasting: hoeveel capaciteit je verwacht of hoeveel capaciteit je nu nodig hebt. Wellicht heb je voldoende aan een shared hostingoplossing. Dan deel je de capaciteit op een server met anderen. Of misschien is het beter om voor een VPS server te kiezen waarmee je een server voor jezelf hebt.

Ook is handig om het CMS dat je gebruikt of gaat gebruiken in je overwegingen voor de keuze van een hostingpartner mee te nemen.

Hoe is de beveiliging geregeld?

Of je nu een website hebt waarop mensen zich kunnen aanmelden voor een nieuwsbrief of een webshop waar mensen online kunnen betalen: je wilt er zeker van zijn dat alle data veilig verstuurd en opgeslagen worden en dat de privacy gewaarborgd is. Bekijk daarom goed met wat voor beveiligingsmaatregelen een hostingpartner werkt.

Wil je 24/7 geholpen worden?

Bedenk aan wat voor soort service en hulp je behoefte hebt en wat een hostingpartner je kan bieden. Kun je alles zelf bijvoorbeeld van de installatie van een server t/m het up to date houden en problemen oplossen of vind je het wel prettig als je een servicemedewerker kan spreken wanneer er zich een probleem voordoet? Ook is het bij sommige hostingpartijen mogelijk om de gehele installatie van een server te laten verzorgen waardoor je er zeker van bent dat het allemaal goed geregeld wordt.

Toekomst

Denk vooruit: wat zijn je plannen de komende maanden / jaren? Wellicht staan er al snel aanpassingen of uitbreidingen op de planning voor je website of webshop en heb je meer server ruimte, e-mailboxen of andere zaken nodig? Het is dan handig als je een hostingpartij kiest die met je mee denkt en je oplossingen kan bieden waarmee je vooruit kunt.

We denken met je mee!

Voor al je vragen rondom domeinnamen, hosting, websites, webshops, apps en alles wat hierbij komt kijken, helpen we je graag. Netaffairs, is sinds 1999 gespecialiseerd in cloudservices en managed hosting voor de zakelijke markt. Onze servers worden veilig gehost in ISO-27001 gecertificeerde datacentra in Nederland. Door bij Netaffairs te hosten, ben je altijd bereikbaar en hou je controle over de privacy van je bedrijfsdata! Met Own Cloud, bieden we daarnaast een veilige en flexibele cloud oplossing voor het opslaan, synchroniseren en delen van zakelijke bestanden. Het alternatief voor Dropbox of Google Drive. We bieden diverse Service Level Agreements aan waarmee je zelf een servicecontract kiest dat het beste bij je past.

Graag denken we met je mee over passende oplossingen voor jouw vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

 

Geschreven door Lizet Beks