Versnellingstechniek Redis Cache voor snelle Magento hosting

21 augustus (2014)

Zoals je weet zijn versnellingstechnieken (lees: caching) in de wereld van Magento niet weg te denken. Ook op dit gebied staat de innovatie bij Netaffairs niet stil. Wegens de grote behoefte voor kortere laadtijden binnen Magento hebben wij flink wat tijd besteed aan het uitbreiden van onze hosting- en versnellingstechnieken. Wij introduceren nu, naast de bestaande Memcached en OPcache, “Redis Cache”.

Wat is cache?

Cache is een ander woord voor tijdelijke bestanden. Deze tijdelijke bestanden worden vaak voor een bepaalde tijd opgeslagen op een server, computer of in een browser. Dit gebeurt met opzet, zodat bepaalde handelingen (lees: berekeningen) niet telkens opnieuw uitgevoerd hoeven te worden. Met een flinke versnelling tot gevolg.

Memcached vs Redis cache

Redis Cache lijkt op het meer bekende Memcached waar Magento ook gebruik van maakt. Memcached plaatst de tijdelijke bestanden op twee verschillende lagen binnen Magento. Eén van deze lagen bevindt zich op de fysieke opslag en de andere in het RAM geheugen van de server. Redis verschilt met Memcached in die zin dat Redis al de cache bestanden in het server geheugen plaatst. Dit komt doordat Redis Cache ‘’Tagging’’ ondersteund, terwijl Memcached dat niet kan. Tagging zorgt ervoor dat de fysieke opslag (lees: solid state drive) van de server wordt ontlast met een snellere server (kortere laadtijden) tot gevolg. In de praktijk maken wij gebruik van een combinatie van Redis en Memcached voor een optimale snelheid van Magento webshops.

Voordelen van Redis Cache:

  • Alles wordt op één plek opgeslagen waardoor eenvoudig te beheren;
  • Merkbaar sneller dan de reguliere disk en Memcached;
  • Magento sessies worden opgeslagen in het server geheugen en niet op de disk van de database;
  • Snellere backend.

Redis cache met Full Page Cache

Het is mogelijk om bepaalde Full Page Cache (FPC) modules, zoals Lesti FPC, te combineren met Redis Cache. In dit scenario plaatst FPC al zijn bestanden in de Cache instance van Redis. Lesti FPC is recent specifiek aangepast om met deze techniek overweg te kunnen. Het resultaat mag er zijn; niet alleen een flinke snelheidswinst in de backend maar ook de frontend gaat er bijzonder goed op vooruit.

Wil jij ook Redis Cache?

In tegenstelling tot de meeste aanbieders van Magento hosting, bieden wij Redis Cache standaard aan voor al onze VPS klanten. Tevens is de grootte van de cache volledig zelf te bepalen, zolang het maar niet de maximale capaciteit van de VPS overschrijdt.

Geschreven door Lizet Beks