Twee praktijk voorbeelden van AWS

03 november (2017)

Heb je een webshop, app of een videoplatform? Amazon Web Services (AWS) is voor de meest uiteenlopende doelstellingen te gebruiken. Bekijk onderstaande (Engelse) video’s van AWS-gebruikers voor meer informatie en de voordelen van een schaalbare en flexibele cloudomgeving.

Wehkamp: “Focusing on developing software instead of infrastructure”

Wehkamp behoort met 17 miljoen verkopen per jaar tot de grootste e-commerce spelers van Nederland. Vanwege het succes op de Nederlandse thuismarkt wilde Wehkamp graag uitbreiden naar het buitenland. Hiervoor had Wehkamp een op de cloud gebaseerd platform nodig, omdat de huidige lokale servers tegen de maximale capaciteit aan zaten.

Als randvoorwaarde moest het cloudplatform volledig schaalbaar en flexibel zijn om services en updates sneller te implementeren dan het huidige platform. Amazon Web Services sloot aan op deze wensen en had het bijkomende voordeel dat Wehkamp het platform in 6 maanden konden uitrollen. Als Wehkamp dit met de oude technologie had moeten doen, zou het implementatieproces tussen de 12 en 18 maanden hebben gekost. Dankzij AWS kunnen de developers van Wehkamp sneller updates uitvoeren en schaalt het platform automatisch wanneer dat nodig is. Dit zorgt voor een kortere time-to-market en een aanzienlijke kostenbesparing.

Flitsmeister: “We collect over 1.5 billion GPS data-points each month with AWS”

Flitsmeister is een mobiele app die continu de meest recente verkeersinformatie doorgeeft. Met meer dan 700.000 gebruikers in Nederland, was het een uitdaging om actuele updates van de verkeerssituaties zo snel mogelijk bij de automobilist te krijgen. Met name tijdens piekmoment liep dit nog weleens spaak.

Om gebruikers voortaan zo snel mogelijk te kunnen bereiken, koos Flitmeister voor Amazon Web Services. Dankzij AWS ververst de app data twee keer zo snel als op het oude platform. Daarbij zorgt AWS ook voor een enorme kostenbesparing, omdat de service bijvoorbeeld ’s avonds automatisch terugschaalt naar minimaal verbruik.

Benieuwd naar de mogelijkheden van AWS voor je organisatie?

Amazon Web Services (AWS) is het grootste en meest uitgebreide public cloud platform ter wereld. Niet gek dat organisaties zoals Wehkamp en Flitsmeister kiezen voor de eenvoud en schaalbaarheid van het platform. Wij van Netaffairs ondersteunen bedrijven bij de implementatie van AWS. Dus of je nu alleen even wilt sparren of je gehele cloud infrastructure wilt verplaatsen; wij treden op als cloud partner. Neem voor informatie contact op met Richard Groen of één van onze cloud consultants.

Netaffairs als cloud partner

Netaffairs is gespecialiseerd in cloudservices en managed hosting voor de zakelijke markt. We helpen organisaties om optimaal gebruik te maken van de verschillende cloud- en hostingoplossingen die vandaag de dag beschikbaar zijn, waaronder dus Amazon Web Services. Netaffairs helpt je van advies, implementatie en migratie, tot het volledige beheer. Hiermee zijn we met recht cloud partner te nomen.

Geschreven door Lizet Beks