Slaan gemeenten veilig bestanden op?

22 december (2015)

Regelmatig komen overheden in het nieuws als het gaat om lekken van privacy gevoelige informatie. Gemeenten zijn aan zichzelf verplicht afdoende maatregelen te nemen. Netaffairs en eGem investeren tijd en geld hierin om gemeenten te helpen met eenvoudige, maar actuele oplossingen. eGem, ICT leverancier voor gemeenten, gespecialiseerd in veilig communiceren en Netaffairs, de Nederlandse distributeur van ownCloud, gaan samenwerken.

Gemeenten gebruiken nog steeds op grote schaal Dropbox of We Transfer. ownCloud is een veilig en gemakkelijk alternatief, wat gemeenten nodig hebben om (grote) bestanden te delen en dit op een online, beveiligde, encryptie manier te doen, conform de standaarden die overheid zichzelf voorschrijft, zoals de GEMMA architectuur en de BIG.

Brenno de Winter heeft in 2014 voor veel beroering gezorgd. Het onveilig delen van bestanden is voor velen nog steeds een doorn in het oog. Gebruikersgemak van voor de hand liggende diensten gaan dan boven veiligheid en regels. ownCloud is net zo gemakkelijk in gebruik, maar heeft wel de voordelen die er aan beveiliging worden gesteld en zijn beperkt in kosten. Ook de implementatie is relatief eenvoudig. Een gemeente kan zo z’n eigen “Cloud” inrichten.

De combinatie van kennis en toepassingen op het gebied van digitale voorzieningen van Netaffairs, de distributeur van ownCloud en eGem’s kennis en ervaring bij gemeenten biedt gemeenten de mogelijkheid om vele ICT en communicatie vraagstukken op een professionele wijze in te kunnen vullen.

Over eGem

Wij zijn een eigenzinnige ICT-leverancier speciaal voor gemeenten, geboren vanuit de behoefte omdat het anders kan. Het anders moet! De combinatie van ICT en lokale overheid heeft al jaren onze harten gestolen. Deze markt kennen wij door en door en hier voelen wij ons thuis. Dat vind je terug in onze dienstverlening. Dienstverlening met een passie voor kwaliteit en voor onze klanten. Wij bieden ICT oplossingen aan op het gebied van veilig mailen, verbindingen en beveiliging. Meer informatie is te vinden op www.egem.nl of neem contact op met ons via info@egem.nl

Over Netaffairs

Netaffairs, onderdeel van de Just Internet Group, is gespecialiseerd in cloud services en managed hosting voor de zakelijk markt.

ownCloud is een veilige en flexibele cloud oplossing voor het opslaan, synchroniseren en delen van uw bestanden. U heeft geen dropbox of Google drive meer nodig. ownCloud draait op een veilige Nederlandse omgeving die voldoet aan de wetgeving en belangrijke certificeringen (ISO 27001 / NEN 7510). Alle bestanden binnen uw organisatie zijn beschikbaar op een centrale locatie via elke device (pc, laptop, tablet en smartphone).

Geschreven door Lizet Beks