Scholen en (semi) overheid kiezen voor ownCloud

01 oktober (2015)

Met ownCloud kun je vanuit één centrale applicatie bestanden opslaan en delen via pc, tablet of smartphone. Het wereldwijde aandeel van ownCloud stijgt snel en de web-based tool wordt inmiddels al door meer dan 3 miljoen mensen dagelijks gebruikt.

Steeds meer scholen en overheidsinstellingen willen voor het kader, leerlingen of medewerkers, de mogelijkheid bieden om veilig hun bestanden te archiveren en eenvoudig onderling te delen via de cloud. De bestandsuitwisseling vindt plaats onder gebruikers, maar ook tussen tussen verschillende instanties.

Hoe werkt ownCloud

Functionaliteiten ownCloud:

  • Bestanden archiveren in de cloud
  • Bestanden en mappen op pc/mac synchroniseren in de cloud
  • Agenda & taken aanmaken
  • Bereikbaar via alle devices (desktop, tablet en smartphone)

Subsidie voor het grootste Cloud project in Duitsland

Duitsland is voorloper op het gebied van cloud gebruik en adoptatie van cloud diensten. De Duitse overheid heeft op 11 juni 2014 akkoord gegeven op een subsidie van 3.1 miljoen euro om 18 Universiteiten in Noordrijn-Westfalen aan te sluiten op ownCloud. Meer dan 500.000 gebruikers zullen gebruik gaan maken van ownCloud, het grootste cloud project in Duitsland ooit.

 

ownCloud in Nederland

Er zijn in Nederland al tientallen scholen, overheden en grote corporates die gebruik maken van ownCloud. De toenemende vraag en behoefte aan cloud opslagdiensten, leert ons dat ownCloud en de toepassing hiervan binnen het onderwijs of semi-overheid zeer interessant is. De enorme hoeveelheid data wordt op een veilige en beheersbare manier gedistribueerd.

Officieel leverancier

Netaffairs is officieel erkend ownCloud leverancier in Nederland. Wij bieden managed oplossingen op ons hostingplatform, maar ook on-premise installaties. We kunnen grote organisaties begeleiden in een proof-of-concept fase bij het beoordelen en implementeren van ownCloud binnen de organisatie. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door Lizet Beks