Registreer nieuwe gTLD-domeinextensies

 In Netaffairs algemeen

Waar het voorheen alleen mogelijk was domeinnamen op het tweede niveau te registeren (zoals hosting.com), is dat vanaf nu ook mogelijk op het eerste niveau (zoals hosting.netaffairs i.p.v. ‘.com’). Dit noemt men ook wel de gTLD (generic Top Level Domain) domeinextensies. Andere bekende voorbeelden van gTLD’s zijn ‘.net’ en ‘.org’.

Ondanks de hoge implementatiekosten van minstens $180.000, heeft ICANN (organisatie die wereldwijd verantwoordelijk is voor het toekennen van domeinnamen), meer dan 2000 aanvragen gehad voor nieuwe gTLD’s. Waar een aantal van deze organisaties gTLD’s gebruikt voor interne doeleinden, willen anderen deze ter registratie aanbieden. ICANN heeft de eerste nieuwe gTLD’s dan ook uitgerold en ter registratie beschikbaar gesteld voor het algemene publiek.

Wij hebben inmiddels de reeds beschikbare gTLD-registraties opgenomen (zoals .world / .company / .expert / .training of .fashion) en meer dan 180 nieuwe gTLD’s geregistreerd in onze servicedesk. Deze zijn gecategoriseerd, zodat u eenvoudig kunt zoeken in alle mogelijkheden. Het is vervolgens mogelijk deze domeinnaam te registreren en direct door ons te laten vastleggen.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op via 023 – 554 67 88.

 

Richard Groen
Richard werkt al 17 jaar in de online media. Begonnen in 1998 als projectmanager en technisch online consultant en nu eindverantwoordelijk voor Netaffairs. Als specialist in “cloud storage” adviseert Richard organisaties over het gebruik van Private Cloud oplossing ownCloud.
Recent Posts