ownCloud 9 Enterprise Edition beschikbaar

12 mei (2016)

ownCloud 9 Enterprise Edition is nu beschikbaar. Deze update brengt een hoop nieuwe features en verbeteringen met zich mee. De belangrijkste updates in ownCloud 9 Enterprise Edition worden in dit blog toegelicht.

Teamwork op zijn best

ownCloud 9 maakt het samenwerken in teams zeer eenvoudig. Gebruikers kunnen moeiteloos samenwerken aan verschillende bestanden en mappen. Een belangrijk project gestart? Maak een nieuwe map aan in ownCloud en deel deze met alle projectleden. Nu kan iedereen aan de slag met het maken en toevoegen van alle belangrijke bestanden. Alle bestanden kunnen overzichtelijk geordend worden aan de hand van tags en met het vernieuwde activiteitenoverzicht ben je altijd op de hoogte van de meest recente voortgang van het project.

Garandeer de veiligheid van je bestanden met Document Classification

In ownCloud 9 heeft de administrator de mogelijkheid om met de nieuwe Document Classification features een extra laag beveiliging toe te voegen. Als administrator kun je tags aanmaken om aan te geven waar een bestand over gaat. Met Document Classification kun je voor een tag aangeven welke gebruikers toegang mogen hebben tot de bestanden. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat alle financiële documenten alleen beschikbaar zijn voor gebruikers van de afdeling Financiën. Zo blijft vertrouwde informatie in de juiste handen binnen de organisatie.

Document Classification biedt ook de mogelijkheid om per bestand in te stellen hoe lang het binnen ownCloud wordt opgeslagen. Indien gewenst kun je als administrator instellen dat bepaalde bestanden na een specifieke tijd automatisch verwijderd worden. Zo heb je geen bestanden die na een tijdje uit het zicht verloren gaan.

Naadloos samenwerken vanaf verschillende servers

Federated Cloud Sharing is een nieuwe feature in ownCloud 9 die het mogelijk maakt om ownCloud oc-9-eeservers op verschillende locaties met elkaar te verbinden. Heeft je organisatie een aparte server voor elk kantoor? Dan kunnen deze servers naadloos aan elkaar verbonden worden met Federated Cloud Sharing. De servers kunnen geïntegreerd worden, waardoor er één systeem ontstaat voor de gehele organisatie. Gebruikers kunnen net zoals eerst gewoon bestanden opslaan en delen via ownCloud. De administrators hebben altijd de optie om de koppeling tussen de servers aan te passen.

Meer informatie over ownCloud

ownCloud is een veilige en flexibele cloud oplossing voor het opslaan, synchroniseren en delen van uw bestanden. ownCloud draait op een veilige Nederlandse serveromgeving (ISO / NEN gecertificeerd) en voldoet aan de belangrijkste eisen en wetgevingen.

Wil je upgraden naar ownCloud 9.0 Enterprise Edition? Nettaffairs kan de nieuwste updates op aanvraag voor je uitvoeren. Voor meer informatie over de nieuwste update van ownCloud kunt u contact opnemen met één van onze accountmanagers.

Zie meer informatie over ownCloud ›

 

Geschreven door Lizet Beks