ownCloud 9.1 Community Edition

04 augustus (2016)

Onlangs kondigde ownCloud de release van ownCloud Community Edition 9.1 aan. In de update zijn verschillende extra beveiligingsmogelijkheden toegevoegd en nieuwe samenwerkingsfunctionaliteiten dankzij Collabora Online. In dit blog lees je meer over de update.

Authenticatie

De backend van het authenticatieproces is volledig herzien in ownCloud Community 9.1. De authenticatiemethode is uitgebreid met Time-Based One-Time passwords (TOTP). Gebruikers kunnen zelf een keuze maken voor de TOTP-wachtwoord provider. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Google Authenticator of een open source authenticatie leverancier.

Daarnaast introduceert ownCloud 9.1 de mogelijkheid om ieder apparaat dat is aangesloten op uw persoonlijke ownCloud omgeving los van elkaar en per sessie te valideren. Ook zijn er device-specifieke tokens beschikbaar om het log-in proces optimaal te beveiligen.

Nieuwe samenwerkingsmogelijkheden

Een andere nieuwe feature is de toevoeging van Collabora Online. Hiermee kunnen gebruikers binnen ownCloud samenwerken in documenten. De bestandstypen die ondersteund worden, zijn ODF, DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT en PPTX.

Schermafbeelding-2016-07-27

Andere features

ownCloud 9.1 introduceert verder full federation support, schaalbare features voor grote implementatieprojecten en verbeteringen voor Contacts, Calendar en ownCloud mail. De release date van ownCloud 9.1 Enterprise is nog niet bekend. De verwachting is echter dat deze binnen een paar weken volgt.

Meer informatie?

Meer informatie over de update? Bekijk de release notes of neem contact op met Richard Groen via 023 – 554 67 88.

Geschreven door Lizet Beks