Netaffairs zet de volgende stap in IT-security in de vorm van Console encryptie

31 maart (2016)

Netaffairs zet de volgende stap in IT-security in de vorm van Console encryptie. Wanneer onze systeembeheerders vanaf hun interne werkplek inloggen in het datacentrum, wordt er een beveiligde verbinding tot stand gebracht die alleen te kraken is met behulp van Google Glass en een speciaal ontwikkelde app.

Hoe werkt het?

Als een systeembeheerder in de oude situatie inlogde in het datacentrum bestond het gevaar dat collega’s in het voorbij gaan gevoelige data en informatie konden inzien. Deze situatie vonden wij niet wenselijk voor onze klanten, waartoe wij besloten ‘Console encryptie’ te ontwikkelen.

20160331_152525

Zonder Cascoon en Google Glass

Wanneer men nu inlogt kan niemand meer meekijken op het scherm doordat de tekst onleesbaar is geworden. Hiervoor maakt Netaffairs gebruikt van de in-house ontwikkelde applicatie Cascoon en Google Glass. Cascoon maakt tijdens de ontsleuteling van het scherm gebruik van een iris-scan waardoor alleen de systeembeheerder toegang heeft tot het scherm. Deze nieuwe toepassing biedt nog veel meer mogelijkheden.

20160331_124943

Met Cascoon en Google Glass

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze werkwijze of de manier waarop wij servers beveiligen? Neem dan contact op met hoofd systeembeheerder Wim Groen. Wij helpen u graag verder!

Geschreven door Lizet Beks