Netaffairs gebruikt Server Name indication

19 mei (2016)

SNI

Bij Netaffairs zijn wij voortdurend bezig met de doorontwikkeling van ons hostingplatform. Zo maken we sinds enkele weken gebruik van Server Name Indication (SNI). SNI zorgt ervoor dat meerdere websites op 1 IP adres gehost kunnen worden. Hierdoor kunnen wij de hosting efficiënter regelen, waardoor jouw maandelijkse kosten dalen.

Wat is SNI?

SNI is een uitbreiding van SSL wat wordt gebruikt voor HTTPS verbindingen. SNI zorgt ervoor dat al tijdens de handshake (het proces om verbinding te maken) inzichtelijk is om welke hostname het gaat. Op deze manier is het mogelijk om op 1 IP adres meerdere HTTPS websites te hosten. Voordat Netaffairs gebruik maakte van SNI moest er per certificaat een IP adres worden geconfigureerd waardoor veel efficiëntie verloren ging.

SNI moet wel worden ondersteund door de browser die wordt gebruikt. Gelukkig is dit het geval bij de meeste browsers. Hieronder een greep uit de lijst met browsers die SNI NIET ondersteunen:

  • Internet Explorer (elke versie) op Windows XP;
  • Safari op Windows XP;
  • BlackBerry Browser;
  • Windows Mobile tot en met 6.5;
  • Android standaard browser op Andriod 2.x.

Gebruik je één van bovenstaande browsers? Download dan de laatste versie van Mozilla Firefox of Google Chrome. Dan weet je zeker dat SNI ondersteund is.

Meer informatie?

De komende tijd rollen we SNI verder uit over ons hostingplatform. Heb je een vraag of wil je vervroegd gebruik maken SNI? Neem dan contact met ons op via helpdesk@netaffairs.nl

Geschreven door Lizet Beks