Netaffairs behaalt Brons

10 juli (2014)

Vorig jaar deed Netaffairs voor het eerst mee. Toen wat aftasten en roemloos ten onder gegaan in de eerste ronde. Op kantoor hebben we direct een tafelvoetbal tafel aangeschaft om flink te oefenen. We kochten dezelfde tafel als op het toernooi. Een getrainde afvaardiging van Netaffairs ging de strijd aan!

Bij aankomst bleek helaas dat de tafels die er dit jaar staan compleet anders waren dan vorig jaar.
We waren ruim op tijd aanwezig en hebben snel van de gelegenheid gebruik gemaakt om op deze – uiteindelijk veel betere – tafels te oefenen.

voetbal1

De poelfase bleek erg chaotisch uit te pakken. Onze eerste tegenstander waren de jongens van Hostingforyou uit Gelderland. Hoewel wij veel hadden geoefend, wisten wij absoluut niet wat we konden verwachten. Uiteindelijk bleken wij te sterk voor onze concurrent, Netaffairs won met 23-5 .

De 2e wedstrijd begon vrijwel direct. Dit keer moesten wij het opnemen tegen PCextreme uit Zeeland, wij verloren met 13-12. Wij baalde flink, want we hadden het gevoel dat we niet alles konden geven. Gelukkig konden wij de laatste ronde van de poulefase afsluiten met een genadeloze executie van Pink Elephant 29-1.

Wij kwamen niet als winnaar uit de poule, gelukkig mochten wij op basis van doelsaldo toch door naar de volgende ronde. Met hakken over de sloot de poulefaseoverwonnen, onverwacht en als een echte underdog!

De kwartfinale stonden wij tegenover Kampioen van 2013 (Totally hosted). Het was een spannende wedstrijd, al werd al snel duidelijk dat zij geen kans maakte tegen het Netaffairs team. ‘’11-3’’. Helaas kregen wij, door het feit dat wij de winnaar van vorig jaar met zulk gemak hadden verslagen, het hoog in ons bol.

voetbal2

 

Nu moesten wij het opnemen tegen tweevoudig kampioen (2011-2012) Novisites in de halve finale.
Ze waren erg goed en bleken dan ook te sterk. Met een score van 16-6 werden wij van tafel geveegd.

Al met al kunnen wij stellen dat, met onze geringe ervaring, wij aardig ver zijn gekomen aangezien wij het tot de laatste 3 hebben geschopt. Brons voor Netaffairs.

De uiteindelijke winnaar van het toernooi, Mindbus, heeft tot ons genoegen, op hun beurt Novisites zonder al te veel moeite verslagen.

Geschreven door Lizet Beks