Loadbalancing voorkomt opstopping voor je website of applicatie

15 mei (2014)

Netaffairs maakt al jaren gebruik van loadbalancers. We krijgen nog wel eens vragen, wat zijn loadbalancers? Hoe kunnen we loadbalancers inzetten? Om duidelijkheid te scheppen rondom dit onderwerp is dit blog artikel geschreven.

Wat zijn loadbalancers?

Loadbalancers zijn hardware-matige of virtuele servers die het verkeer verdelen over meerdere servers. Op deze manier kan optimaal gebruik worden gemaakt van de beschikbare resources, waarbij de verzoeken gelijkmatig over alle beschikbare servers worden verdeeld. De loadbalancer controleert continue de belasting van alle servers en regelt zo het aantal verzoeken per server. Daarnaast wordt een loadbalancers gebruikt om de betrouwbaarheid te verhogen, of een groter aanbod van verkeer aan te kunnen. Loadbalancers zijn dubbel uitgevoerd om downtime zoveel mogelijk te voorkomen. Valt er één weg dan neemt een andere loadbalancer het automatisch over.

Hoe zetten we loadbalancers in

Websites of applicaties moeten beschikbaar zijn voor bezoekers, ongeacht of er nu een grote piek in verkeer te verwerken is of niet. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van een loadbalancer. Aan de hand van het verwachte bezoek worden er webservers beschikbaar gemaakt. Stel dat er onderhoud gepleegd wordt aan de server, dan kan dat uitstekend terwijl de loadbalancer het verkeer doorzet naar andere servers.

Meer informatie?

Het inzetten van loadbalancers is een maatwerk oplossing voor Managed Hosting. Wilt u weten wat loadbalancers kunnen betekenen voor uw website of applicatie? Neem dan contact met ons op via de website of bel 023 – 554 67 88.

Geschreven door Lizet Beks