Het belang van goede security voor thuiswerkers

14 oktober (2020)

Thuis werken is meer en meer normaal en op het moment zelfs de norm. Een heel groot deel van de werknemers (bijna 2/3) heeft het afgelopen half jaar meer waardering gekregen voor het thuiswerken. Daarnaast zien we ook dat leidinggevenden er steeds meer vertrouwen in krijgen dat werknemers het werk goed blijven doen. Dit blijkt uit Cisco’s Workforce of the Future-onderzoek. Positieve punten als gevolg van de nieuwe manier van werken zijn o.a.: toegenomen autonomie, goede ervaringen met verspreid werken in teams en snellere besluitvorming. Daarnaast is de balans tussen privé en werk voor velen verbeterd. In Nederland zien we dat nog maar een klein percentage van de kantoorwerkers de volledige werktijd op kantoor wil zijn. Het onderzoek geeft duidelijk aan dat zij willen vasthouden aan de voordelen van thuiswerken, ook als de corona-maatregelen achter ons liggen.

Vanuit security en IT oogpunt, is het goed om stil te staan bij de risico’s van het verspreid op afstand werken en het gebruik maken van verschillende netwerken. Bedrijven dienen voor een goede databeveiliging te zorgen en kunnen zaken als bijvoorbeeld cloudapplicaties, security en vpn-clients organiseren voor thuiswerkers. Voorkom dat belangrijke bestanden in verkeerde handen vallen, dat werknemers onbewust mailware downloaden of in phishingmails verstrikt raken.

We denken met je mee!

De nieuwe situatie rondom thuiswerken brengt naast veel voordelen en positieve punten dus ook een aantal belangrijke risico’s met zich mee. Netaffairs, is sinds 1999 gespecialiseerd in cloudservices en managed hosting voor de zakelijke markt. Onze servers worden veilig gehost in ISO-27001 gecertificeerde datacentra in Nederland. Door bij Netaffairs te hosten, ben je altijd bereikbaar en hou je controle over de privacy van je bedrijfsdata! Met Own Cloud, bieden we daarnaast een veilige en flexibele cloud oplossing voor het opslaan, synchroniseren en delen van zakelijke bestanden. Het alternatief voor Dropbox of Google Drive.

Graag denken we met je mee over passende oplossingen voor jouw vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Geschreven door Lizet Beks