Geoptimaliseerd hostingplatform

25 november (2013)
Bij Netaffairs geloven wij in de synergie tussen web- en hosting ontwikkelaars. Met de vele kennis die wij in huis hebben, zijn wij aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een dusdanig geoptimaliseerd hosting platform waarop zelfs de zwaarste web applicaties snel en efficiënt kunnen opereren. Ons geheim zit hem in de
combinatie van een aantal optimalisatietechnieken. Bent u benieuwd of u al het maximale rendement uit uw webapplicatie haalt?Ons nieuwe platform is er volledig op ingericht om te voldoen aan de hedendaagse systeemeisen van Magento Community en Enterprise Edition. U merkt dat we vooral de focus leggen op Magento maar onze methode is in principe toepasbaar voor iedere webapplicatie.

U zult zich wellicht afvragen waarin ons hosting platform zich onderscheidt van de rest. Eigenlijk is het antwoord hierop heel simpel, het zit hem in de juiste combinatie van verschillende optimalisatietechnieken. Stuk voor stuk zijn deze technieken universeel inzetbaar en niet per se uniek maar de combinatie ervan maakt het een vrij zeldzame methode. Op dit gebied onderscheiden wij ons dan ook van een heleboel andere hosting partners.

Verschillende technieken

Voor de juiste combinatie kunt u denken aan Memcache, APC, RAM Disk en een forse hoeveelheid servergeheugen voor Full Page Cache modules, vooral dit laatste is een absolute must voor uw Magento webshop. Daarnaast hebben wij verbeteringen aangebracht op onze webservers en hebben wij een aantal MySQL optimalisaties doorgevoerd met flinke load reductie tot gevolg. Het resultaat kan bewonderd worden door een bezoek te brengen aan websites zoals biggiez.com en magentosnelheid.nl.

Hieronder zullen wij de verschillende technieken nog even toelichten om u een beter idee te geven van waar deze voor dienen.

Memcached

Ieder CMS biedt standaard de mogelijkheid om bepaalde berekende taken op te slaan (Cache). Het voordeel hiervan is dat de server, waar de website op draait, bepaalde specifieke taken niet opnieuw hoeft te berekenen. Het CMS plaatst deze cache bestanden standaard op de disk van de server. Helaas heeft deze disk meer te doen dan alleen cache bestanden weg te schrijven en uit te lezen. Mede hierom is Memcached bedacht. Door middel van het plaatsen van deze cache bestanden in het RAM geheugen van de server (wat veelal 10 tot 100 keer sneller is dan de disk) vindt er een enorme versnelling plaats. Het resultaat is dat niet alleen de frontend maar vooral ook in de backend van de website zaken een stuk sneller lopen!

APC (Alternative PHP Cache)

Veruit de meest belastende taak welke een webserver moet uitvoeren is het uitrekenen van de PHP code. Veel van dezelfde PHP code wordt continue opnieuw berekend. Om dit te voorkomen heeft men APC bedacht. APC cachet gecompileerde PHP code en slaat deze in het RAM geheugen van de server op. Het resultaat hiervan is dat jouw website een stuk vlotter presteert. Daarnaast wordt de server aanzienlijk ontlast aangezien deze een stuk minder hoeft te berekenen.

Full Page Cache

Op een webserver wordt PHP code berekend, gecompileerd en geserveerd. De bezoeker krijgt slechts HTML geserveerd aan zijn of haar internetbrowser. Dit omdat HTML veel sneller te verhapstukken is door de browser met snellere laadtijden tot gevolg. Men heeft daarom bedacht om een (bepaalde) gehele pagina statisch (berekend en wel) op te slaan in HTML en deze op de disk of in het RAM geheugen te plaatsen. Dit is veruit de meeste efficiënte vorm van caching. Helaas vergt het erg veel storage (het moet immers iedere pagina statisch opslaan). Daarnaast kan het complicaties opleveren met bepaalde dynamische elementen (winkel mandje, voorraad e.d.). Netaffairs biedt de mogelijkheid om deze vorm van caching te installeren op uw website.

Vragen?

Heeft u vragen over ons hostingplatform? Neem vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers via 023 554 67 88 of stuur een e-mail naar sales@netaffairs.nl.

Geschreven door Lizet Beks