Enorme groei aantal webshops!

10 juni (2021)

Begin volgend jaar zijn er meer webwinkels dan fysieke non-foodwinkels. Dit is een voorspelling van ING. Het aantal webwinkels nam vorig jaar met 28% toe, terwijl tussen 2010 en 2021 één op de zes stenen winkels verdween. Hiermee is het mogelijk dat er volgend jaar meer online winkels dan fysieke winkels zijn in Nederland.

Tussen 2010-2021 sloten 14.000 winkels hun deuren: vooral een mix van mode-, schoenen, speelgoed en electronicawinkels. Deze trend is door de coronacrisis versterkt. Niet-essentiële winkels bleven bijna een jaar lang noodgedwongen gesloten, waardoor veel retailers hun ecommerce-investeringen versneld hebben doorgevoerd. Daarnaast is het consumentengedrag van de Nederlandse consument veranderd: een groter deel heeft nu een voorkeur ontwikkeld voor de snelheid en het gemak van online winkelen.

Een logisch gevolg is dat het aantal webwinkels vorig jaar met 28% is gestegen. Het aantal fysieke non-foodwinkels daalde daarentegen met 1%. Als dit jaar wederom 1% van deze retailers hun deuren sluiten en de groei van webwinkels normaliseert naar 10%, dan zijn er begin volgend jaar meer online (70.000) dan fysieke (65.500) non-foodwinkels in Nederland.

Wij helpen jou met jouw webshop en online zichtbaarheid!  

Deze trend maakt het voor jou als webshop houder nóg belangrijker om je zaken goed op orde te hebben. Wij helpen je graag met de ontwikkeling van je webshop en je online zichtbaarheid:

  • een passende uitstraling en gebruiksvriendelijkheid!
  • goede vindbaarheid en zichtbaarheid: blijf je concurrentie voor!
  • altijd bereikbaar en up-to-date!

Samen bekijken we in welk platform we je webshop het beste kunnen ontwikkelen zodat jouw wensen, doelen en resultaten behaald worden. Tevens helpen we je graag met passende hosting, verdere online positionering en marketing.

Ben je op zoek naar een ervaren en betrouwbare partner voor het design en ontwikkeling van jouw webshop? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door Lizet Beks