E-mail ontvangen op je smartphone tijdens vakantie

15 juli (2014)

iphone-mail-instellen-2Voor veel mensen in Nederland is het inmiddels vakantie. 86% van de mensen nemen hun smartphone mee op vakantie en maar liefst de helft hiervan checkt tijdens zijn vakantie ook hun werkmail. Vrijwel alle mobiele telefoons en tablets bieden tegenwoordig standaard een zogenaamde “e-mail client” aan (e-mail programma), waarmee het mogelijk is om direct vanaf de mobiele telefoon of tablet e-mails op te halen, te lezen en e-mails te verzenden. In dit artikel leggen we uit hoe je zonder problemen je mailbox instelt op je mobiele telefoon of tablet.

Stap 1: Gegevens verzamelen

Voordat je de mail op je mobiele telefoon of tablet kunt instellen, moeten er eerst een aantal gegevens worden verzameld. Zorg ervoor dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • Volledige e-mail adres: (bijvoorbeeld “info@domeinnaam”)
  • Loginnaam voor je mailbox (bijvoorbeeld “info”, “info@domeinnaam.nl” of een speciale accountnaam)
  • Wachtwoord van je mailbox
  • Inkomende POP3 of IMAP4 server van je mailbox (deze gegevens kunen eventueel worden overgenomen vanuit de e-mail instellingen in het e-mail programma op je computer, bijvoorbeeld “mail.netaffairs.nl”)

Voorkom problemen bij het verzenden van e-mail:

Wanneer er problemen ontstaan bij het verzenden van e-mail komt dit vaak omdat de uitgaande mailserver niet goed is ingesteld in de email client. Servers voor uitgaande e-mail, zogenaamde SMTP servers, zijn servers die goed beveiligd zijn en internet providers zijn hier heel voorzichtig mee. Een slecht beveiligde SMTP server kan misbruikt worden om SPAM te versturen.

Om te voorkomen dat iedereen gebruik kan maken van een SMTP server, stellen de meeste internet providers de server zo in dat alleen eigen klanten gebruik kunnen maken van de SMTP server. Klanten van Netaffairs kunnen gebruik maken van onze smtp server op het moment dat ze een internet verbinding of een hosting/email pakket bij ons afnemen.

Stap 2: E-mail instellen op mobiele telefoon

Het instellen van e-mail op een smartphone werkt per merk en besturingssysteem anders. Door de juiste gegevens te verzamelen en de SMTP server juist in te stellen, is het instellen van een mailbox op je mobiele telefoon of tablet heel eenvoudig. Raadpleeg ook de Kennisbank of de handleiding van uw eigen telefoon.

Geschreven door Lizet Beks