Collabora integreert LibreOffice binnen ownCloud

 In Cloud

Collabora is voor LibreOffice Online de samenwerking aangegaan met ownCloud. LibreOffice is een open-source office suite, vergelijkbare met Microsoft Office. Zo bevat LibreOffice een tekstverwerker ‘Writer’ (Word), voor spreadsheets ‘Calc’ (Excel) en presentatietool ‘Impress’ (Powerpoint). De functies zijn vergelijkbaar met het Microsoft Office pakket. Met de integratie van LibreOffice binnen ownCloud, krijgen gebruikers de beschikking over een private samenwerkingstool die de concurrentie aangaat met Google Drive. Men kan overal bestanden openen, delen en bewerken en zelfs samenwerken in documenten, zonder controle over de data te verliezen. Collabora wordt aangeboden als extra module binnen ownCloud Enterprise licenties.

code-screenshot-6

code-screenshot-8

code-screenshot-11

Meer informatie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Collabora en Libre Office Online of wilt u weten of ownCloud een geschikte cloud oplossing is voor uw organisatie? Neem dan contact op met Richard Groen voor een persoonlijk consult.

Joey Drieskens
Joey heeft een passie voor online marketing, media en ICT. Als marketeer voor Netaffairs schrijft hij over ownCloud, Managed Hosting en Amazon Web Services.
Recent Posts