Al 35 jaar .nl!

29 april (2021)

Het .nl domein viert haar 35e jaar! De allereerste .nl-domeinnaam werd op 1 mei 1986 geregistreerd. Sindsdien heeft deze 1e .nl-domeinnaam gezelschap gekregen van ruim 6 miljoen andere .nl-domeinnamen. Destijds had naast de VS alleen Nederland een actief landendomein. Inmiddels neemt .nl in absolute aantallen een 5e plaats in op de ranglijst van grootste landendomeinen.

Piet Beertema, destijds werkzaam bij CWI (Centrum Wiskunde & Informatica), registreede de 1 .nl domeinnaam (cwi.nl). Het systeem wat toen gebruikt werd liep tegen zijn grenzen: iedere verbonden computer had een unieke naam van 7 tekens. Met wereldwijd 25.000 aangesloten computers werd dit onbeheersbaar. Het idee van het domeinnamensysteem kwam van Beertema! Hij heeft voor Nederland het .nl-topleveldomein aangevraagd en voor Europese collega’s een handige uitleg gemaakt zodat iedereen voor het eigen land een domein kon registreren.

Registreer jouw domeinnaam bij ons 

Bij ons kun je jouw .nl domeinnaam, maar ook je domeinnaam met andere extensies registreren! Het werkt simpel en snel: bekijk hier de mogelijkheden en prijzen.

Bekijk voor al onze andere producten en services onze homepage.

Geschreven door Lizet Beks