ADSL eruit, VDSL erin!

 In Telefonie & Internet

De bestaande ADSL verbinding wordt steeds vaker vervangen door de veel snellere VDSL verbinding. Er wordt tegenwoordig veel gevraagd van onze internetverbindingen door de toenemende hoeveelheid aan data. Daarnaast wordt er veel online gewerkt waar een grotere bandbreedte voor nodig is. ADSL voldoet niet meer en kan eenvoudig worden vervangen door VDSL.

Ter vergelijking: ADSL heeft een maximale upload snelheid van 1 Mbit waar VDSL 4 Mbit kan halen. De download snelheid van ADSL is maximaal 20 Mbit waar VDSL op dit moment een maximum van 40 Mbit kan halen.

VDSL alternatief voor glasvezel

Het pareltje van de snelle verbindingen is natuurlijk een glasvezel aansluiting. Echter tussen ADSL en Glasvezel zit een enorm gat qua snelheid en glasvezel is nog redelijk kostbaar. VDSL komt hier het dichtst bij in de buurt  en is voor veel bedrijven ruim voldoende voor de benodigde internetsnelheid (bandbreedte).

Meer over glasvezel ›

Wat kost VDSL?

Door de groeiende beschikbaarheid en de marktwerking zijn de prijzen van VDSL het afgelopen jaar gedaald. Dit is voor steeds meer bedrijven een interessante reden om over te stappen. Afhankelijk van uw locatie kunnen er verschillende snelheden worden bereikt. Neem contact op als u wilt weten wat de mogelijke snelheden zijn op uw locatie.

Prijzen VDSL pakketten ›

Richard Groen
Richard werkt al 17 jaar in de online media. Begonnen in 1998 als projectmanager en technisch online consultant en nu eindverantwoordelijk voor Netaffairs. Als specialist in “cloud storage” adviseert Richard organisaties over het gebruik van Private Cloud oplossing ownCloud.
Recent Posts