5 redenen voor het gebruik van ownCloud Enterprise

23 augustus (2016)

ownCloud heeft een Community editie beschikbaar gesteld om gratis kennis te maken met de basis functionaliteiten van ownCloud. De Enterprise versie wordt onder licentie gebruikt door bedrijven en biedt naast ondersteuning van ownCloud ook op maat gemaakte apps. ownCloud telt inmiddels meer dan tien miljoen gebruikers, waaronder veel bedrijven.

Voldoet jouw organisatie aan de security eisen?

Veel ICT-ers hebben kennis gemaakt met ownCloud vanuit een privé-situatie. Zij zijn thuis begonnen met het installeren van ownCloud op een eigen server. ownCloud is een goed alternatief voor alle public cloud oplossingen als Dropbox, iCloud en WeTransfer. Deze privé-ervaring wordt door ICT-specialisten en systeembeheerders meegenomen naar kantoor, waardoor steeds meer organisaties gebruik maken van ownCloud. Wanneer het gebruik van ownCloud binnen uw organisatie toeneemt, schiet de Community editie in de praktijk te kort qua functionaliteiten en beveiliging. Om deze reden is de Enterprise Edition in het leven geroepen. ownCloud Enterprise biedt organisaties meer mogelijkheden om grip te houden op bedrijfsdata. Denk hierbij aan File Firewall, Logging en auditing, SharePoint Integration en branded mobile apps en clients.

Waarom ownCloud Enterprise gebruiken?

Als ownCloud Community zakelijk wordt gebruikt, raden we aan om ownCloud Enterprise te gebruiken. Voor support bij implementaties en ondersteuning bij support vragen kun je vertrouwen Netaffairs, de Nederlandse integratie partner van ownCloud. Benieuwd naar de voordelen van ownCloud Enterprise? Download onze gratis whitepaper:

thumb-documentatie-owncloud-wp-enterprise-vs-community

Download gratis whitepaper ›

Over ownCloud

ownCloud is een private cloud oplossing voor het delen en synchroniseren van bestanden in de cloud. Bestanden in ownCloud zijn bereikbaar via een web interface, smartphone en tablet vanaf elke locatie en biedt daarmee dezelfde functionaliteiten als Dropbox maar dan met een hogere veiligheidsgraad. Het beste cloud software alternatief voor zakelijk gebruik.

Meer informatie

Heb je vragen over de inzet van ownCloud voor jouw organisatie? Neem dan contact op met één van onze ownCloud consultants via 023 554 67 88 of stuur een mail naar Richard Groen.

Geschreven door Lizet Beks