Als u een domeinnaam met hosting wilt verhuizen naar Netaffairs, dan dient u met een aantal zaken rekening te houden.

Wat veranderd er bij een verhuizing precies?

Als bezoekers van uw website naar uw website gaan, dan gaan ze nu naar een server bij uw huidige provider.

Bij een domeinnaamverhuizing zal “de wereld” bij het intypen van www.uwdomeinnaam.nl na de verhuizing naar onze server gaan in plaats van uw oude provider.

Heeft u op het moment een website draaien, e-mailadressen of een doorverwijzing, dan zal dit ook op onze server moeten worden aangemaakt alvorens de verhuizing daadwerkelijk plaats kan vinden. U dient dus rekening te houden met een aantal zaken alvorens er echt verhuisd zal worden.

Domeinnaam met diensten verhuizen? (e-mail, website, database etc)

Hieronder een opsomming van zaken die belangrijk zijn bij het verhuizen van een domein waar diensten op draaien:

  • U dient een authorisatie code op te vragen bij uw oude provider en aan ons door te geven.– met deze code geeft u ons toestemming om het domein over te zetten naar Netaffairs.
  • Heeft u op het moment e-mailboxen bij uw domein?– geef dit door aan ons. Elke mailbox zal opnieuw moeten worden aangemaakt op onze servers.
  • Heeft u een website op het domein staan?– geef dit door aan ons. U dient de website bij ons te uploaden. Hier kunnen wij u bij assisteren.
  • Heeft u een database (mysql) bij uw website?– geef dit door aan ons. U dient de database naar ons over te zetten. Hier kunnen wij u bij assisteren.

Alleen een domeinnaam?

Heeft u alleen een domeinnaam registratie, dan is het eenvoudig. Vraag de authorisatiecode op bij uw huidige partij en geef deze aan ons door. Wij zorgen dan voor de administratieve verhuizing. Vanaf dat moment staat het domein via ons geregistreerd en hebben wij er controle over.

Geschreven door Erik Hazeleger