Als je een domeinnaam naar een andere provider wil verhuizen kun je hiervoor de EPP autorisatiecode (ook bekend als de verhuiscode) bij ons opvragen. Je doet dit door een verzoek te versturen via https://mijn.netaffairs.nl of een e-mail te sturen naar service@netaffairs.nl.

Houd er rekening mee dat bij het opvragen van de EPP code het automatisch verlengen van je domeinnaam wordt uitgeschakeld. Dit betekent dat je de domeinnaam uiterlijk op de vervaldatum van je domein wegverhuisd dient te hebben. Tevens dien je tijdig binnen de opzegtermijn deze opzegging bij ons door te geven.

Je ontvangt van ons altijd een bevestiging dat wij de opzegging hebben ontvangen en verwerkt. Bewaar deze bevestiging goed.

Let op dat u op tijd verhuist.

Verhuis je het domein niet voor de vervaldatum die in de bevestiging staat, dan is het jouw risico dat een domeinnaam in handen van anderen komt. De meeste registrars hebben een quarantaine periode waar je de opzegging ongedaan kunt maken. Hier zijn extra kosten aan verbonden die wij aan je doorberekenen.

Zijn de whois gegevens op orde?

Bij een verhuizing van een .com/.net/.org/.info tld stuurt de ICANN een mail naar de houder van de domeinnaam met de vraag de verhuizing goed te keuren. Zonder bevestiging naar de ICANN toe kan de domeinnaam niet verhuisd worden! Dit geldt niet voor .nl domeinen, alleen van de tld’s beheerd door de ICANN.

Geschreven door Erik Hazeleger