Langzame internet verbinding

De snelheid van uw ADSL verbinding kan Netaffairs helaas niet garanderen.
Dit heeft verschillende redenen:

  • De snelheid wordt beïnvloed door de afstand van de wijkcentrale ten opzichte van de eindgebruiker en de kwaliteit van de infrastructuur “in de grond”.
  • De snelheid van de verbinding wordt mede bepaald door de internetverbinding van onze (externe) ADSL-leverancier.
  • De snelheid van de server waar u naar toe gaat en hoe druk het op die server is. Verder spelen ook de instellingen van de (web)server waar u een verbinding mee heeft een rol van betekenis.
  • Het kan zijn dat uw verbinding wordt vertraagd door op uw PC aanwezige Spyware of actieve programma’s als: een virusscanner, firewall etc.
  • Ook gebruik van randapparatuur zoals (WiFi)routers kan de snelheid nadelig beïnvloeden.
  • Verder is er een aantal technische redenen waarom theoretisch snelheden niet gehaald worden. Denk o.a. de infrastructuur na het invoerpunt (corrosie in contactpunten, het gebruik van platte telefoonkabel enz.)

Overigens wordt veel verwarring over ADSL snelheden veroorzaakt door het verschil tussen Bytes en Bits. Veel providers rekenen in Bits, terwijl de meeste snelheidstests in Bytes rekenen. Een Byte bestaat uit acht Bits, waardoor de testresultaten in dergelijke gevallen met acht dienen te worden vermenigvuldigd om het aantal Bits te berekenen.

Zie ook: Handige tips bij een xDSL storing.

Wilt u weten welke actuele snelheden kunnen worden gehaald op uw locatie? Neem dan contact op met helpdesk@netaffairs.nl