Content Delivery Network (CDN)

Een CDN (Content Delivery Network) is een netwerk van servers die geografisch verspreid zijn over het internet in verschillende datacenters. Een CDN zorgt ervoor dat websitebezoekers snel en zonder vertraging de content op je website kunnen zien. Je website wordt omgezet in statische content. Bezoekers benaderen de website via de dichtstbijzijnde server. Hoe dichtbij die server is, bepaalt de snelheid waarmee de website getoond wordt.

De voordelen van CDN

Beschikbaarheid

Snellere routes

Lagere belasting

Verbeterde Google ranking

Statische content

Een CDN is bij uitstek geschikt voor websites met veel statische content. Statische content is content die niet (of weinig) verandert. Bij een eerste bezoek of gebruik wordt de content vanaf de server gehaald, dit laden heeft tijd nodig. Terugkerende bezoekers of gebruikers krijgen de content te zien vanuit het CDN waar de content in de cache is opgeslagen. Doordat de content in de cache is opgeslagen, is de content razendsnel geladen.

Google Ranking

Een CDN zorgt er dus voor dat je snelheid aanzienlijk toeneemt. Dit is fijn voor je bezoekers, maar ook goed voor je Google ranking. Google plaatst de snelste websites hoger in de zoekresultaten, dus zeker in een markt met veel concurrentie is een snelle website een must. Er zijn meerdere hostingoplossingen die de snelheid bevorderen, maar een CDN is een goede keuze voor websites met veel statische content en internationale bezoekers.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op

Neem vrijblijvend contact voor meer informatie of advies over de inzet van CDN door uw gegevens achter te laten via het formulier of bel met een van onze accountmanagers.

  • Richard Groen
    Richard Groen 023 - 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht