aws_vpc

Amazon VPC

Virtual Private Cloud

Met Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) kun je een geïsoleerd deel van de AWS-cloud bepalen, waarin je AWS-bronnen kunt lanceren in een door jou gedefinieerd virtueel netwerk. Je hebt volledige controle over je virtuele netwerkomgeving, inclusief selectie van je eigen IP-adresplan, het aanmaken van subnets en het configureren van route tables en netwerk gateways. Je kunt zowel IPv4 als IPv6 in je VPC gebruiken, voor een veilige en gemakkelijke toegang tot je bestanden en applicaties.

Meerdere connectiviteitopties

Er bestaan meerdere connectiviteitsopties Amazon Virtual Private Cloud. Je kunt je VPC aansluiten op het internet, je datacenter of andere VPC, afhankelijk van de AWS-bronnen die je openbaar en privé wilt houden.

  • Maak rechtstreeks verbinding met het internet (publieke subnetten)
  • Maak verbinding met het internet met Network Address Translation (NAT)
  • Veilig verbinding met uw corporate datacenter
  • Maak een aparte verbinding met andere VPC’s
  • Verbinden met Amazon S3, zonder het gebruik van een internet-gateway of NAT

Combineer connectiviteitsmethodes die aansluiten bij de behoefte van jouw toepassing. Je kunt je VPC zowel met het internet, als met je datacenter verbinden en Amazon VPC route tables configureren om al het verkeer naar de juiste bestemming te leiden.

De netwerkconfiguratie van je Amazon Virtual Private Cloud pas je eenvoudig aan naar jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld een publiek subnet maken voor je webservers met toegang tot het internet en je backend-systemen, zoals databases en applicatieservers, op een privé subnet zonder internettoegang. Je kunt meerdere beveiligingslagen toepassen, zoals beveiligingsgroepen en netwerktoegangscontrole-lijsten, om je te helpen de toegang tot Amazon EC2 instances in elk subnet te beheren. Daarnaast is het ook mogelijk om een Virtual Private Network (VPN) verbinding te maken tussen je zakelijke datacenter en je Amazon Virtual Private Cloud, zodat je de AWS cloud als een verlengstuk van je datacenter kunt gebruiken.

Interesse? Neem contact op

Heeft u interesse in Amazon VPC? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  • Richard Groen
    Richard Groen 023 - 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht