s3_logo

Amazon S3

Eenvoudige, durable, volledig schaalbare bestandsopslag

Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) is een bestandsopslag in de cloud, met een eenvoudige webservice-interface voor het opslaan en ophalen van een willekeurige hoeveelheid data vanaf elke locatie op het internet. Het is ontwikkeld om 99.999999999% durability te leveren en meer dan triljoenen bestanden wereldwijd te schalen. Klanten gebruiken S3 als primaire opslag voor cloud-native applicaties, bijvoorbeeld als bulkopslag of “data lake” voor analytics, back-up en (nood)herstel en serverless computing.

Amazon S3 functionaliteiten

Amazon S3 is de meest uitgebreide bestandsopslag van dit moment.

Eenvoudig

Amazon S3 is eenvoudig te gebruiken met een web-based dashboard en mobiele app. S3 biedt ook volledige REST API’s en SDK’s voor eenvoudige integratie met toepassingen van andere leveranciers.

Durable

Amazon S3 biedt een durable infrastructuur voor het opslaan van belangrijke data en is ontworpen voor een durability van 99.999999999% van de bestanden. Gegevens worden opgeslagen op meerdere locaties en op meerdere apparaten op elke locatie.

Schaalbaar

Met Amazon S3 kun je zoveel data opslaan als nodig is en het gebruiken wanneer je maar wilt. Niet meer inschatten hoeveel data-opslag je in de toekomst nodig gaat hebben, maar automatisch op- en afschalen, waardoor je beter kunt inspelen op de behoefte van je bedrijf.

Beveiliging

Amazon S3 ondersteunt gegevensoverdracht via SSL en automatische encryptie van gegevens, zodra het wordt geüpload. Ook kun je bucket-beleid instellen om bestandspermissies en datatoegang te kunnen beheren met behulp van AWS Identity en Access Management (IAM).

Beschikbaarheid

Amazon S3 standaard is ontworpen met een jaarlijkse beschikbaarheid van bestanden tot 99,99%, zoals vastgelegd in de Amazon S3 Service Level Agreement. Door het instellen van een AWS-regio zijn de latency, kosten en lokale wet- en regelgeving aan te passen.

Lage kosten

Met Amazon S3 kun je grote hoeveelheden bestanden opslaan tegen een lage kostprijs. Om kosten te besparen kun je gebruik maken van een levenscyclusbeleid, waarmee je regels kunt instellen voor het automatisch migreren van je data naar S3 standaard, S3 onregelmatig gebruik en S3 Glacier.

Eenvoudige data-overdracht

Amazon biedt meerdere opties voor datamigratie in de cloud en maakt het eenvoudig en rendabel om grote hoeveelheden data te verplaatsen naar of vanuit Amazon S3. Klanten kunnen kiezen tussen netwerk-geoptimaliseerde overdracht, fysieke harde schijven of connector methoden van andere leveranciers.

Eenvoudig te beheren

Amazon S3 Storage Management functies helpen je bij een op data gebaseerde aanpak voor opslagoptimalisatie, databeveiliging en een efficiënter beheer. Deze groot-zakelijke mogelijkheden geven je informatie over je data, zodat je je data-opslag kunt beheren gebaseerd op deze metadata.

Geïntegreerd

Amazon S3 is volledig geïntegreerd met andere diensten van AWS, wat het makkelijker maakt om oplossingen te bouwen die gebruikmaken van diverse AWS diensten.

Over S3

Grote hoeveelheden data verplaats je eenvoudig naar of van Amazon S3 met Amazon’s cloud datamigratie-opties. Zodra de data is opgeslagen in S3, kan het automatisch gestaffeld worden naar langdurige cloudopslag-contracten tegen lagere kosten, zoals S3 standaard, S3 voor onregelmatig gebruik en S3 Glacier voor archivering.

Use cases

Amazon S3 is een uitstekende keuze voor een grote verscheidenheid van use-cases, variërend van een eenvoudige opslagplaats voor back-up en hersteldata tot primaire opslag van de meeste geavanceerde cloud-native applicaties op de markt van vandaag. En alles daartussenin.

Back-up en archivering

Amazon S3 biedt een durable, schaalbare en veilige bestemming voor het back-uppen en archiveren van kritieke gegevens. Je kunt S3 versiebeheer gebruiken om de opgeslagen data nog verder te beveiligen. Of je definieert levenscyclusregels, zodat minder gebruikte data automatisch gemigreerd wordt naar S3 voor onregelmatig gebruik of het archief van S3 Glacier.

Opslag en verspreiding

Amazon S3 biedt een zeer durable en eenvoudig te bereiken opslag voor verschillende soorten bestanden. Je eigen opslaginfrastructuur kun je volledig overzetten naar de cloud, waar je kunt profiteren van de schaalbaarheid en de pay-as-you-go prijzen van S3. Verspreid je bestanden direct vanuit S3, of gebruik S3 als basis voor verspreiding via je Amazon CloudFront locaties.

Big data analytics

Of je farmaceutische of financiële gegevens wilt opslaan, of multimedia bestanden zoals foto’s en video’s, Amazon S3 kan gebruikt worden als jouw big data bestandsopslag. Amazon Web Services biedt een uitgebreide selectie diensten om big data te beheren door kosten te reduceren, te schalen naar behoefte.

Statische website hosting

Je kunt je hele statische website hosten op Amazon S3 met een goedkope, zeer beschikbare hostingoplossing die automatisch schaalbaar is naar de hoeveelheid traffic op de website. Met S3 weet je zeker dat je de traffic op je website aankunt en hoef je je geen zorgen te maken over het schalen van je infrastructuur om onverwachte pieken te verwerken.

Cloud-native applicatiedata

Amazon S3 biedt hoge prestaties en eenvoudig bereikbare opslag, waardoor je schaalbare en kosteneffectieve mobiele en Internet gebaseerde apps snel werken. Met S3 kun je zoveel bestanden opslaan als je wilt en ze vanaf elke gewenste locatie gebruiken, waardoor je applicaties sneller kunt implementeren en meer klanten kunt bereiken.

Disaster Recovery

Amazon S3’s durable, veilig, wereldwijde infrastructuur biedt een robuuste hersteloplossing, ontworpen voor superieure databescherming. Cross-Region Replication (CTR), repliceert automatisch elk S3-bestand naar een destination bucket in een andere AWS regio.

Interesse? Neem contact op

Interesse in het veilig en schaalbaar opslaan van (big) data in de cloud via Amazon S3? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  • Richard Groen
    Richard Groen 023 - 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht