amazon_route53

Amazon Route 53

Amazon Route 53 is een zeer beschikbare en schaalbare Domain Name System (DNS) in de cloud. Het is ontworpen om ontwikkelaars en bedrijven een zeer betrouwbare en rendabele manier te bieden om eindgebruikers naar internetapplicaties door te leiden, door het vertalen van namen als www.example.com naar numerieke IP-adressen als 192.0.2.1, wat computers gebruiken om met elkaar te verbinden. Amazon Route 53 werkt feilloos met IPv6.

Ontworpen voor gebruik met andere Amazon Web Services

Amazon Route 53 is ontworpen om goed te werken met andere functies van AWS. Met Amazon Route 53 kun je domeinnamen toewijzen aan Amazon EC2 instances, Amazon S3 buckets, Amazon CloudFront distributies en andere AWS-toepassingen. Door het gebruik van AWS Identity and Access Management (IAM) in combinatie met Amazon Route 53, krijg je gedetailleerde controle over wie de DNS-gegevens kan bijwerken. Je kunt de ‘Alias Record’-functie van Amazon Route 53 gebruiken om je zone apex (example.com versus www.example.com) toe te wijzen aan je Elastic Load Balancing, Amazon CloudFront distributie, AWS Elastic Beanstalk-omgeving of Amazon S3 website bucket.

Schaalbaar

Route 53 is ontworpen om automatisch te schalen voor het afhandelen van zeer grote query volumes zonder enige tussenkomst van de gebruiker.

Snel

Amazon Route 53 is zo ontworpen dat het met behulp van een wereldwijd anycast-netwerk van DNS-servers, gebruikers automatisch door kan leiden naar de beste locatie afhankelijk van de netwerkomstandigheden. Met als resultaat dat de dienst lage query latency en lage update latency voor het beheer van je DNS-records kan bieden. Met Amazon Route 53 Traffic Flow kun je de klantervaring verbeteren door de applicatie uit te voeren op meerdere locaties over de hele wereld en gebruik te maken van beleid voor websiteverkeer om ervoor te zorgen dat eindgebruikers worden doorgestuurd naar het dichtstbijzijnde goedwerkende eindpunt.

Amazon Route 53 verbindt gebruikersaanvragen effectief aan de infrastructuur van Amazon Web Services, zoals EC2, Elelastic Load Balancing of Amazon S3, of infrastructuur van andere aanbieders. Je kunt Amazon Route 53 instellen om DNS checks uit te voeren en zo websiteverkeer naar goed werkende eindpunten te leiden of om onafhankelijk toezicht te houden op de status van je applicaties en de eindpunten. Amazon Route 53 Traffic Flow maakt het eenvoudig om wereldwijd het websiteverkeer te monitoren via een breed scala aan routing types, zoals Latency Based Routing, Geo DNS en Weighted Round Robin, die allemaal kunnen worden gecombineerd met DNS-Failover om diverse low-latency fault-tolerant platformen te activeren.

Met behulp van de ongecompliceerde visuele editor van Amazon Route 53 Traffic Flow kun je eenvoudig beheren hoe je eindgebruikers naar de eindpunten van je applicatie geleid worden, ongeacht of dit in één AWS regio is of wereldwijd.

Interesse? Neem contact op

Heeft u interesse in Amazon Route 53? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  • Richard Groen
    Richard Groen 023 - 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht