rds_logo

Amazon RDS

Bedien en schaal met een paar muisklikken een relationele database in de cloud.

Amazon Relational Database Service (Amazon RDS) vereenvoudigt het instellen, bedienen en schalen van een relationele database in de cloud. Het biedt een kostenefficiënte en schaalbare capaciteit tijdens het beheren van tijdrovende databasebeheertaken, waardoor jij je kunt focussen op andere applicaties en werkzaamheden. Amazon RDS werkt met zes bekende databases: Amazon Aurora, PostgreSQL, MySQL, MariaDB, Oracle en Microsoft SQL Server.

Voordelen van Amazon Relational Database Services:

Veilig

Amazon RDS maakt beheer van de netwerktoegang tot de database eenvoudig. Amazon RDS biedt ook de mogelijkheid verschillende databases in Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC) uit te voeren, waarmee je je databases kunt isoleren en verbinden met de bestaande IT-infrastructuur door middel van een industriestandaard gecodeerde IPsec VPN. Vele Amazon RDS omgevingen bieden codering in rust en codering in transit.

Snel

Amazon RDS biedt ondersteuning voor de meest veeleisende databasetoepassingen. Je kunt kiezen uit twee opties voor SSD opslag: één geoptimaliseerd voor hoge capaciteit OLTP-toepassingen en de ander voor kosteneffectief algemeen gebruik. Bovendien biedt Amazon Aurora prestaties die gelijk zijn aan commerciële databases, tegen één tiende van de kosten.

Eenvoudig te beheren

Met Amazon RDS schakel je eenvoudig van projectplan naar projectuitvoering. Gebruik het AWS-dashboard, de AWS RDS command-line interface of simpelweg API-calls om binnen een paar minuten te beschikken over de mogelijkheden van een relationele database die klaar is voor productie. Het is niet nodig een infrastructuur in te richten of software te installeren en onderhouden.

Beschikbaar en duurzaam

Amazon RDS draait op dezelfde uiterst betrouwbare infrastructuur, die ook gebruikt wordt door andere Amazon Web Services. Bij het inrichten van een Multi-AZ (Availability Zone) database variant, dupliceert Amazon tegelijkertijd de data naar een stand-by variant in een andere Availability Zone (AZ). Amazon RDS heeft diverse andere functies die de betrouwbaarheid voor kritische productie-databanken verbeteren. Inclusief geautomatiseerde back-ups, database snapshots en het automatisch vervangen van de host.

Uiterst schaalbaar

Je kunt de bereken- en opslagbestanden van je database met slechts een paar muisklikken of een API-call schalen, vaak zonder downtime. Veel Amazon RDS omgevingen bieden de mogelijkheid lees-replica’s te gebruiken om read traffic te ontlasten van de primaire database

Niet duur

Je betaalt zeer lage tarieven en alleen voor de data die je daadwerkelijk hebt verbruikt. Bovendien profiteer je van on-demand prijzen zonder kosten vooraf of lange termijn verplichtingen, of lagere uurtarieven voor vooraf gereserveerde momenten.

Use case

Web en mobiele applicaties

Applicaties voor het web of mobiel, die gebouwd zijn om op zeer grote schaal te werken, hebben een database nodig met hoge throughput, massale opslagschaalbaarheid en hoge beschikbaarheid. Amazon RDS vervult de behoefte van deze zeer veeleisende toepassingen, met ruimte voor toekomstige groei. Omdat Amazon RDS geen licentiebeperkingen heeft, past het perfect bij het variabele gebruik van deze toepassingen.

E-commerce toepassingen

Amazon RDS biedt kleine en grote e-commerce bedrijven een flexibele, beveiligde, schaalbare en goedkope database-oplossing voor online sales en detailhandel. Amazon RDS biedt databases om e-commerce bedrijven te helpen voldoen aan de PCI compliance, zodat zij zich kunnen richten op het creëren van hoogwaardige klantervaringen zonder zich ongerust te hoeven maken over het beheren van de onderliggende database.

Mobiele en online games

Mobiele en online games hebben een databaseplatform nodig met een hoge throughput en beschikbaarheid. Amazon RDS beheert de database-infrastructuur, zodat game-ontwikkelaars zich niet bezig hoeven te houden met het inrichten, schalen of monitoren van de databaseservers. Amazon RDS biedt vertrouwde database-engines die razendsnel kunnen groeien in capaciteit, om aan de behoefte van de gebruiker te voldoen.

Interesse? Neem contact op

Heeft u interesse in Amazon RDS? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  • Richard Groen
    Richard Groen 023 - 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht