ec2_logo

Amazon EC2

Veilige en schaalbare capaciteit in de cloud

Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) is een web-service die een veilige en aanpasbare rekenkracht in de cloud biedt. Het is ontworpen om web-scale cloud IT makkelijker te maken voor developers. Het eenvoudige web-based dashboard van Amazon EC2 zorgt ervoor dat je extra capaciteit kunt krijgen en beheren zonder al te veel moeite. Het biedt volledige controle over de IT-middelen en je kunt werken op Amazon’s bewezen IT-omgeving. Amazon EC2 vermindert de benodigde tijd voor het verkrijgen en opstarten van nieuwe serverinstanties tot minuten, zodat je snel capaciteit kunt op- of afschalen capaciteit, als je IT wensen veranderen. Amazon EC2 verandert het kostenplaatje van IT, door alleen dat in rekening te brengen wat je ook daadwerkelijk gebruikt. Amazon EC2 biedt ontwikkelaars de hulpmiddelen voor het bouwen van applicaties die bijna niet fout kunnen gaan en beschermd zijn tegen veel voorkomende storingen.

Voordelen van EC2

Volledig gecontroleerd

Net als met andere systemen, heb je volledige controle over je instances, inclusief root-access en de mogelijkheid tot interactie met de instances. Je kunt elke instance stoppen met behoud van de gegevens op de opstartpartitie en vervolgens dezelfde instance opnieuw opstarten met behulp van web-service API’s. Instances kunnen op afstand opnieuw worden opgestart, terwijl je toegang houdt tot de console-output.

Flexibele Cloud hosting diensten

Je hebt de keuze uit meerdere instance-types, besturingssystemen en softwarepakketten. Amazon EC2 geeft je de mogelijkheid om een geheugenconfiguratie, CPU, instance-opslag en de grootte van de boot-partitie te selecteren, die optimaal is voor jouw besturingssysteem en applicatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor diverse Linux-distributies en Microsoft Windows Server.

Geïntegreerd

Amazon EC2 is geïntegreerd met de meeste AWS-diensten, zoals Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon Relational Database Service (Amazon RDS) en Amazon Virtual Private Cloud (Amazon VPC). Dit zorgt voor een complete, veilige IT-oplossing voor het verwerken van query’s en cloudopslag in een breed scala aan applicaties.

Betrouwbare

Amazon EC2 biedt een zeer betrouwbare omgeving waar vervangende instances snel en voorspelend ingezet kunnen worden. De service wordt uitgevoerd binnen Amazon’s bewezen netwerkinfrastructuur en eigen datacenters. De toezegging van de Amazon EC2 Service Level Agreement is 99.95% beschikbaarheid voor elke Amazon EC2.

Veilig

Cloud beveiliging heeft bij Amazon Web Services de hoogste prioriteit. Als klant van AWS profiteer je van een datacenter en netwerkarchitectuur gebouwd om te voldoen aan de eisen van de meest beveiligingsgevoelige organisaties. Amazon EC2 werkt in combinatie met Amazon VPC om beveiligde en robuuste netwerkfunctionaliteiten te leveren voor uw IT-bronnen.

Voordelig

Amazon EC2 biedt de financiële voordelen van Amazon’s schaalbaarheid. Je betaalt alleen voor wat je daadwerkelijk verbruikt en dat ook nog eens tegen een zeer voordelig tarief.

Met Amazon EC2 kun je de capaciteit binnen enkele minuten verkleinen of vergroten, in plaats van in uren of dagen. Je kunt één, honderden of duizenden serverinstanties tegelijkertijd opdrachten geven. Omdat dit allemaal wordt aangestuurd met web-service API’s, kun je je applicatie automatisch naar behoefte op- of afschalen.

Interesse? Neem contact op

Amazone Elastic Compute Cloud is er voor grote bedrijven, maar ook voor het MKB. Je betaalt voor wat je gebruikt. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. Neem contact op voor meer informatie

  • Richard Groen
    Richard Groen 023 - 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht