amazon-cloudfront-logo

Amazon CloudFront

Content Delivery Network (CDN)

Amazon CloudFront is een wereldwijde Content Delivery Network (CDN) service die de oplevering van je websites, API’s, videocontent of andere online toepassingen, versnelt met behulp van CDN caching. Het is volledig geïntegreerd met andere diensten van Amazon Web Services, zodat ontwikkelaars en organisaties hun content voor gebruikers kunnen versnellen, zonder verplichtingen voor minimaal verbruik. Amazon CloudFront kan worden gebruikt voor de gehele website, met inbegrip van dynamische, statische, streaming en interactieve inhoud met behulp van een wereldwijd netwerk van edge locaties. Aanvragen voor je content worden automatisch doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde edge locatie, zodat de inhoud wordt geleverd met de best mogelijke prestaties.

Snel

Door het gebruik van een netwerk van edge locaties over de hele wereld, cached Amazon CloudFront kopieën van je statische content dichtbij de gebruikers. Hierdoor verlaagt de latency wanneer zij de content downloaden en geeft het jou de hoge, aanhoudende datatransfer-snelheden die nodig zijn voor het leveren van bestanden. Aanvragen voor dynamische content worden via geoptimaliseerde netwerkpaden teruggebracht naar servers van Amazon Web Services (bijvoorbeeld Amazon EC2, Elastic Load Balancing) voor een meer betrouwbare en consistente ervaring. Deze netwerkpaden worden voortdurend gemonitord door Amazon. Verbindingen vanaf CloudFront edge locaties naar de oorsprong, worden hergebruikt om de dynamische content met de best mogelijke prestaties aan te bieden vanaf ons Content Delivery Network (CDN).

Eenvoudig

Eén enkele API-call zorgt dat je content kunt verspreiden vanaf je Amazon S3 bucket, Amazon EC2 instance of andere server via het Amazon CloudFront netwerk. Ook kun je communiceren met Amazon CloudFront door middel van de eenvoudige grafische gebruikersinterface van AWS Management Console. Het is niet nodig afzonderlijke domeinen te creëren voor uw statische en dynamische content. Met CloudFront gebruik je gewoon dezelfde domeinnaam voor al je websitecontent. Wijzigingen die je aan de bestaande configuratie aanbrengt zijn binnen een paar minuten over het hele (wereldwijde) netwerk van kracht. Plus, aangezien je niet hoeft te onderhandelen met een verkoper, kun je direct aan de slag en beginnen met het opleveren van je hele website met behulp van Amazon CloudFront.

Global

Amazon CloudFront maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van edge locaties in de buurt van jouw eindgebruikers in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Zuid-Amerika en Australië.

Amazon CloudFront is geoptimaliseerd om te werken met andere Amazon Web Services, zoals Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Elastic Load Balancing en Amazon Route 53. Amazon CloudFront werkt ook naadloos samen met andere servers dan AWS, waarin de oorspronkelijke, definitieve versies van je bestanden worden opgeslagen. Net als de andere diensten van Amazon Web Services, zijn er geen langlopende contracten of minimale maandelijkse verbruiksverplichtingen voor het gebruik van Amazon CloudFront. Je betaalt alleen voor zo veel of zo weinig content als je daadwerkelijk levert met de content bezorgservice.

Interesse? Neem contact op

Heeft u interesse in Amazon CloudFront? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  • Richard Groen
    Richard Groen 023 - 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht