SSL certificaat voor een veilige website

“Veiligheid op het internet” is een veel besproken onderwerp in de media. Er worden steeds meer privacy gevoelige gegevens via internet verzonden, zoals bijvoorbeeld creditcardgegevens en persoonlijke informatie. Om misbruik te beperken worden beveiligingscertificaten (SSL certificaten) gebruikt. Hiermee beveiligt u de data die via uw website, webshop, intranet of extranet wordt verzonden.

hosting-ssl-certificaat

Wilt u advies over een SSL certificaat?

Achtergrond informatie:

Wat is een SSL certificaat?

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. Een SSL certificaat is een versleuteld tekstbestand waar gegevens over uw organisatie in staan. Nadat dit bestand op uw server is geïnstalleerd wordt er een beveiligde https:// verbinding gemaakt tussen uw webserver en de internetbrowser van de bezoeker. Zo zorgt u ervoor dat alle data die wordt verzonden geheim blijft en niet misbruikt kan worden door derden. U herkent een beveiligde website of webshop aan een slotje voor de domeinnaam.

Kies het juiste SSL certificaat

Er zijn meer dan 50 SSL certificaten beschikbaar. Netaffairs helpt u graag met het selecteren van het juiste type certificaat.

Verschillende SSL certificaten

Er zijn globaal 3 verschillende typen SSL certificaten. Elk type gebruikt een andere manier om te controleren of uw bedrijfsgegevens overeenstemmen met de bedrijfsgegevens van de eigenaar van de website of webshop.

Extended Validation (EV)

Validatieproces: Whois, KvK, telefoongesprek met bedrijf ter controle of degene die het aangevraagd heeft hiertoe gerechtigd is.

Dit is het hoogste level van valideren en geeft de bezoeker 100% garantie dat hij/zij op de juiste website zit welke optimaal beveiligd is. Zeer geschikt voor webwinkels en websites met financiële transacties. Extended Validation betekent dat bij het aanvragen van een SSL certificaat de identiteit van de aanvrager wordt gecontroleerd. Bij goedkopere certificaten wordt alleen gecontroleerd of de gegevens uit het whois-record van de website overeenkomen met de gegevens van de aanvrager. Bij Extended Validation worden de bedrijfsgegevens geverifieerd. Als een website is beveiligd met een SSL-certificaat met EV, dan is dat te zien doordat de adresbalk in de meeste internetbrowsers groen kleurt.

Organisation Validation (OV)

Validatieproces: Whois, KvK

Geschikt voor elke website welke bezocht wordt door een extern publiek, maar waar geen financiële en/of vertrouwelijke data behandeld worden. Te denken valt aan informatieve websites, forums of een website waar de klant een contactformulier invult.

Domain Validation (DV)

Validatieproces: Whois

Biedt beperkte mate van bescherming en garantie voor bezoekers. Geschikt voor websites met een gesloten gebruikersgroep of een zeer beperkt lezerspubliek, zoals websites in ontwikkeling of een intranet.

Kies het juiste SSL certificaat

Er zijn meer dan 50 SSL certificaten beschikbaar. Netaffairs helpt u graag met het selecteren van het juiste type certificaat.

Neem contact op

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact voor meer informatie of advies over een SSL certificaat door uw gegevens achter te laten via het formulier.

 

Of bel 023 – 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht