Shared Hosting

Met een Shared hosting oplossing van Netaffairs is uw website 24/7 bereikbaar voor bezoekers. Een Shared hosting oplossing is zeer geschikt voor kleine websites die geen specifieke instellingen of ondersteuning nodig hebben. Het hostingplatform waar uw website op draait is schaalbaar. Dit houdt in dat uw pakket op elk gewenst moment geupgrade kan worden. U kunt deze instellingen zelf beheren via de Servicedesk.

hosting-shared

Zeer betrouwbaar

Ons hostingplatform bestaat alleen uit a-merk componenten en we maken gebruik van de beste leveranciers.

Supersnel platform

Een snelle website is belangrijk voor uw ranking in Google. Daarbij waarderen uw bezoekers dit ook!

24/7 monitoring

Wij houden het hosting platform 24/7 in de gaten. Actieve monitoring signaleert direct eventuele verstoringen

Advies op maat

Onze hosting specialisten geven u graag advies op maat zodat de hosting aansluit bij de vereisten.

Basis Flex Pakket € 15 per maand
Schrijfruimte 750 MB
Dataverkeer Fair use
E-mailadressen 50
E-mailaliassen Onbeperkt
MySQL database 1
Subdomeinen Onbeperkt
Servicedesk checkmark-blue
Backup checkmark-blue
SLA nee

Stel uw eigen pakket samen

Een Basis Flex Shared hosting oplossing start al vanaf € 15. Zodra uw hosting pakket is geïnstalleerd, krijgt u toegang tot de Servicedesk. Hier kunt u het pakket op elk moment uitbreiden met extra schijfruimte, mailboxen of databases.

Nieuwe-servicedesk

Wilt u een shared hosting pakket (met eventueel een domeinnaam) bestellen?

Aanvullende informatie:

Wat is Managed hosting?

Het Managed hostingplatform wordt continu gemonitord. Dit noemen we ‘managed hosting’. We monitoren en onderhouden niet alleen het fysieke hosting gedeelte, zoals het netwerk en de hardware, maar ook de server LAMP stack (software als Linux, Apache, MySQL en PHP). Door deze software regelmatig te updaten, presteert het hostingplatform optimaal en kunnen we een uptime garantie geven van 99,5%.

Techniek

Het Managed (shared) website hostingplatform bestaat uit Ubuntu Linux servers. Momenteel worden Ubuntu Linux 10.04 LTS servers gebruikt met Apache 2.2.14 en PHP 5.3.2. De bestanden van alle websites worden centraal weggeschreven op de redundant uitgevoerde NFS servers.

Uitstekende redundantie

Alle data is uitgerust met zeer snelle RAID controllers in RAID6 configuratie. Als een schijf defect raakt, dan draait de server normaal door. Bovendien is elke storage server minimaal dubbel uitgevoerd. Valt één server uit, dan neemt de andere server alle taken over. Het netwerk is volledig redundant opgezet. Elke server is verbonden met minimaal twee switches. De verbindingen zijn ook dubbel aanwezig en worden afgenomen bij meerdere toeleveranciers. Daarnaast zijn voedingen en netwerkkaarten ook onderdeel van de redundantie.

Veiligheid

Op een Managed (shared) website hostingplatform staan meerdere websites. Het is uiteraard een vereiste dat elke website eigenaar niet bij de bestanden van een andere website kan komen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, PHP is immers een krachtige scripttaal waarmee op creatieve wijze veel beveiligingen zijn te omzeilen. Netaffairs hanteert een aantal veiligheidsmaatregelen voor een veilige hosting omgeving.

Veiligheid via PHP

De meeste providers kiezen ervoor om alle PHP processen onder een klant-specifieke gebruiker te draaien. Deze gebruiker kan dan -als het goed is- geen bestanden van andere klanten openen. Maar omdat Apache wel gewoon als een generieke gebruiker draait (bijv www, www-data, http of apache) moeten alle bestanden wel door deze gebruiker te lezen zijn. Dit kan veilig ingesteld worden, maar het is nog maar de vraag of elke provider dat goed heeft gedaan. Bovendien zorgt deze constructie ervoor dat PHP niet als module gedraaid kan worden, maar als CGI script. Dit komt de performance niet ten goede, en beperkt u bovendien in de mogelijkheden.
Op ons platform hebben we ervoor gezorgd dat elk Apache proces onder een klant-specifieke gebruiker draait. Er is dus geen generieke gebruiker zoals www, www-data, http of apache. Bestanden van de klant zijn dan ook enkel en alleen door de klant-specifieke gebruiker te lezen. Veiliger kan niet! Bovendien kunnen wij PHP zo gewoon als module draaien, wat sneller is en u niet in de mogelijkheden beperkt.

Veiligheid via FTP(S)

Naast FTP kunt u ook gebruik maken van FTPS. Bij FTPS is alle dataoverdracht versleuteld. Net als de Apache processen draaien ook alle FTP(S) processen bij Netaffairs onder een klant-specifieke gebruiker. Zo kunnen klanten nooit elkaars bestanden zien of aanpassen.

Betrouwbaar datacenter

Het Managed shared hostingplatform draait in het moderne datacenter van EvoSwitch te Haarlem. Dit datacenter staat vooral bekend om het energiezuinige koelsysteem en het gebruik van groene stroom. Het datacenter is omgeven door stalen hekwerken en uitgerust met branddetectie, brandblussysteem, CCTV en biometrische toegangscontrole. De locatie wordt 24/7 bemand door professionele bewakers. De beschikbaarheid van elektriciteit is gegarandeerd door de aanwezigheid van een UPS en noodstroom aggregaten.

Snelheid

Websites die gehost worden op het Shared hostingplatform zijn zeer snel. De code wordt snel uitgevoerd doordat er op een veilige manier gebruik wordt gemaakt van PHP (als module in plaats van CGI code). Daarnaast zorgt het gebruik van caching op verschillende niveau’s ervoor dat de snelheid van uw applicatie hoog blijft. Het shared hosting platform draait op moderne hardware en is aangesloten op het snelle netwerk van NLix (Netherlands internet exchange).

Interesse? Neem contact op

Meer informatie over het Basis Flex Shared hosting pakket? Laat uw gegevens achter via het contactformulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Of bel 023 – 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht