ownCloud & SharePoint:

Veilig toegang verlenen tot en delen van bestanden uit SharePoint via ownCloud SharePoint integratie

SharePoint is een goede basis voor content management en samenwerking via een browser. Helaas maken de uitgebreide mogelijkheden het een complex product en is het delen van bestanden niet eenvoudig. Dit geldt met name voor organisaties die bestanden willen delen buiten hun interne netwerk of toegang willen hebben tot bestanden op mobiele apparaten.

Veel SharePoint-gebruikers maken daarvoor gebruik van producten zoals Dropbox. Hierdoor loopt de organisatie een aanzienlijk risico op het lekken van gegevens en ontstaat een gebrek aan overzicht en controle voor de IT-afdeling. Met de ownCloud API voor SharePoint kun je bestanden laten staan in SharePoint en nog steeds voldoen aan veiligheidseisen en gebruikerservaring.

owncloud-&-sharepoint-2

SharePoint integratie ownCloud nu nog makkelijker!

De SharePoint plug-in biedt ownCloud Enterprise gebruikers de mogelijkheid om ownCloud te koppelen aan SharePoint-bestanden via een API. De administrator configureert de ownCloud API in de ownCloud beheerpagina, waardoor de plug-in verbinding kan maken met één of meer documentmappen met behulp van SharePoint webservices interfaces. ownCloud behandelt SharePoint als een externe opslaglocatie en vertaalt ownCloud opdrachten naar SharePoint opdrachten en maakt het zo mogelijk om bestanden op verschillende devices te openen.

Overal beschikbaar

SharePoint-bestanden zijn beschikbaar op desktop, tablet en mobiele apparaten.

Processen behouden

Bestanden blijven beschikbaar in SharePoint zodat huidige bedrijfsprocessen behouden blijven.

Logbeheer

Logbeheer zodat het bestaande SharePoint-beleid en controle over bestanden behouden blijven.

Controle & inzicht

Behoudt IT-controle en inzicht, terwijl de gebruikerservaring verbeterd.

Voordelen van SharePoint integration ownCloud:

Overal toegang tot bestanden

Gebruikers hebben toegang tot hun eigen SharePoint-bestanden door te bladeren door de SharePoint omgeving binnen ownCloud. Zo kunnen zij ook bestanden synchroniseren op een tablet, mobiel of desktop met de ownCloud Desktop Client.

Flexibele controle

Beheerders hebben toegang tot flexibele op SAML, LDAP en AD gebaseerde authenticatiemodellen. Ook kunnen er eigen authenticatie mogelijkheden worden toegevoegd.

Snelle implementatie en configuratie

De plug-in installatie en configuratie neemt minder dan 5 minuten in beslag. Daarnaast kunnen gebruikers (wanneer toegestaan door systeembeheer) eigen SharePoint mappen linken aan ownCloud.

Automatisch synchronisatie

Bijgewerkte bestanden in SharePoint worden ook in ownCloud gesynchroniseerd zodat deze meteen op elk device beschikbaar zijn. Ook kun je selecties van bestanden maken, zodat alleen de benodigde bestanden gesynchroniseerd worden.

Goed beveiligd

SharePoint-bestanden zijn toegankelijk via ownCloud en de ACL’s van SharePoint blijven werken. Voorbeeld: gebruikers met ‘alleen lezen’-toegang in SharePoint hebben ook ‘alleen lezen’-toegang in ownCloud.

Vragen? Neem contact op

Voor meer informatie over de integratie van Sharepoint en ownCloud kun je vrijblijvend contact opnemen via het contactformulier of bel met onze ownCloud consultant:

  • Richard Groen
    Richard Groen 023 - 554 67 88