amazon_elasticache

Amazon ElastiCache

Volledig te beheren in-memory data-opslag en cache in de cloud. Te gebruiken met Redis en Memcached.

Amazon ElastiCache is een webdienst waarmee in-memory data-opslag en cache in de cloud eenvoudig kan worden geïmplementeerd, gebruikt en beheerd. Amazon ElastiCache verbetert de werking van online applicaties doordat het toestaat informatie van snelle, beheerde in-memory data-opslag te gebruiken, in plaats van volledig op trage harde schijven te vertrouwen. Amazon ElastiCache ondersteunt Redis en Memcached.

Redis

Redis is een snelle, open source, in-memory data-opslag en cache. Amazon ElastiCache voor Redis, is een in-memory dienst met hetzelfde gebruikersgemak en dezelfde capaciteit als Redis. Daarnaast biedt het toegankelijkheid, betrouwbaarheid en prestatie, geschikt voor de meest veeleisende applicaties. Zowel single-node als tot maximaal 15 serverclusters zijn beschikbaar, waardoor het mogelijk is de in-memory data op te schalen tot 3.55 TiB. ElastiCache voor Redis is volledig aanpasbaar, schaalbaar en veilig, waardoor het ideal is voor high-performance toepassingen als internet, mobiele applicaties, gamen, ad-tech en IoT (Internet of Things).

redis_logo

Memcached

Memcached is een veel gekozen caching geheugensysteem. ElastiCache is een protocol vergelijkbaar met Memcached. Populaire tools die je al gebruikt in bestaande Memcached omgevingen werken vlekkeloos met deze dienst.

memcached_logo

Amazon ElastiCache detecteert en vervangt automatisch mislukte nodes, wat zorgt voor vermindering van de overheadkosten die gepaard gaan met self-managed infrastructuren. Het zorgt ook voor een veerkrachtig systeem dat het risico op overbelaste databases vermindert, waardoor websites traag worden en de applicaties langer nodig hebben om te laden. Door integratie met Amazon CloudWatch biedt Amazon ElastiCache beter inzicht in de belangrijkste prestatiestatistieken van de Redis of Memcached nodes.

Voordelen van Amazone ElastiCache:

Buitengewone prestaties

Amazon ElastiCache werkt als een in-memory data-opslag voor het ondersteunen van de meest veeleisende toepassingen met een sub-milliseconde responstijd. Door gebruik te maken van een end-to-end geoptimaliseerde server stack werkend op klant specifieke nodes, biedt Amazon ElastiCache veilige, supersnelle prestaties.

Secure Hardened

Amazon ElastiCache ondersteunt Amazon VPC, zodat een cluster geïsoleerd kan worden op de zelf gekozen IP-ranges en gebruikt kunnen worden om te verbinden met de eigen applicatie. ElastiCache controleert voortdurend de nodes en plaatst de benodigde patches om je omgeving beveiligd te houden.

Redis en Memcached compatibel

Met Amazon ElastiCache krijg je toegang tot Redis of Memcached in-memory omgevingen. Dit zorgt voor compatibiliteit met bestaande tools en applicaties.

Zeer beschikbaar en betrouwbaar

Amazon ElastiCache draait op dezelfde zeer betrouwbare infrastructuur, die ook gebruikt wordt door andere Amazon Web Services. Voor Redis workloads biedt Amazon ElastiCache hoge beschikbaarheid via Multi-AZ (Availability Zone) met een automatische failover. Mocht de verbinding tot één van de Redis omgevingen verbroken worden, zal ElastiCache dit detecteren en de omgeving in de oorspronkelijke werkende staat terugbrengen. Automatisch en met een minimale impact.

Beheertaken volledig uitbesteed

Je hoeft geen beheertaken meer uit te voeren, zoals het inrichten van de hardware, software patchen, setup, configureren, monitoring, foutherstel en back-ups. ElastiCache bewaakt voortdurend je clusters, zodat jij je kunt focussen op belangrijkere werkzaamheden.

Use case

Amazon ElastiCache kan worden gebruikt om latency en throughput voor diverse applicaties (zoals social media, gaming, AdTech, het delen van mediabestanden, etc) en computerintensieve werklast aanzienlijk te verbeteren. Indien ElastiCache als cache gebruikt wordt, kan ElastiCache toepassingsprestaties verbeteren door kritische stukjes data op te slaan in het geheugen voor lage-latency toegang. Deze informatie kan bestaan uit de resultaten van I/O-intensieve database query’s of de resultaten van zware berekeningen.

Interesse? Neem contact op

Heeft u interesse in Amazon ElastiCache? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  • Richard Groen
    Richard Groen 023 - 554 67 88

* Deze velden zijn verplicht